‘Wonder Woman’s åbningsweekend slår rekord – både for kvinder og DCEU

‘Wonder Woman’s åbningsweekend slår rekord – både for kvinder og DCEU

Efter ‘Man of Steel’, ‘Batman v Superman’ og ‘Suicide Squad’s skuffende anmeldermodtagelser, kan DC Extended Univers’ ‘Wonder Woman’ allerede kalde sig en succes – og den bedst anmeldte film i DC-regi siden Christopher Nolans ‘The Dark Knight’.

Med en metascore på 76 på Metacritic og 93 % positive anmeldelser på Rotten Tomatoes har ‘Wonder Woman’ overbevist kritikere om sit værd, og publikum har ligeledes taget godt imod Gal Gadots amazonekriger i filmens stærke åbningsweekend.

Alene i USA indtjente filmen dermed over 660 millioner kr. i åbningsweekenden ifølge Box Office Mojo, og selvom det ikke umiddelbart er en rekord for Warners Bros. og DCEU, er det alligevel fornemt præsteret, når man ser nærmere på tallene. Om end ‘Wonder Woman’ ikke når ‘Batman v Superman’ eller ‘Suicide Squad’s tal, så ånder den ‘Man of Steel’s 766 millioner i nakken.

Alle de førnævnte film åbnede dog i mindst 46 flere biografer end ‘Wonder Woman’. Så mon ikke Diana Prince kunne have overhalet Clark Kent, og andre Justice League-medlemmer, hvis et tilsvarende antal biografer havde vist filmen?

Anmeldelse: ‘Wonder Woman’ – Superheltinden, vi alle har ventet på

Det står til gengæld soleklart, at instruktør Patty Jenkins’ film har slået rekorden for største åbningsweekend for en kvindelig instruktør nogensinde, og dermed vippet Sam Taylor-Johnsons succes med ’50 Shades of Grey’ af pinden. Det til trods for, at Jenkins inden ‘Wonder Woman’ kun havde én anden film i bæltet; Oscar-vinderen ‘Monster’ med Charlize Theron.

Uden for Guds eget land har ‘Wonder Woman’ desuden hentet imponerende 871 millioner kr i denne første betydningsfulde weekend, og på globalt plan gør det faktisk filmen til DCEU’s tredjestørste internationale kassessucces til dato. Filmen forventes i alt at indbringe Warner Bros. mellem 3,9 til 4,6 milliarder kr.

Læs mere: ’Wonder Woman’s mor Connie Nielsen: »Vi skal se feminisme som hjælpsomhed og ikke en kamp«

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af