‘Zero Dark Thirty’-instruktør Kathryn Bigelow laver intens film om raceoprør – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I 2008 vandt Kathryn Bigelows ‘The Hurt Locker’ en Oscar for bedste film, mens ‘Zero Dark Thirty’ fra 2012 snuppede en nominering. Har instruktøren skabt endnu en Oscar-kandidat med sin nye ventede film, ‘Detroit’?

Filmen kaster en af Amerikas mørke historier op på det store lærred, nærmere bestemt det omfattende borgeroprør i Detroit i sommeren 1967. Fortællingen tager udgangspunkt i den tidligere sikkerhedsvagt Melvin Dismukes, der arbejdede på Algiers Motel, da politiet begyndte at skyde mod bygningen og ramte flere unge sorte mænd. Detroit havde på det tidspunkt omkring 40 procent sorte indbyggere, mens politiet bestod af 95 procent hvide, og raceopgøret nåede borgerkrigslignende tilstande.

Melvin Dismukes spilles af John Boyega (‘Star Wars: The Force Awakens’), som der beskyldes for at have dræbt de unge på motellet. Joseph David Jones (‘Nashville’), der også står på rollelisten, har udtalt: »Skuespillerne fik ikke det fulde manuskript, da de ikke ville have, at vi vidste, hvad der ville ske med vores karakterer, så frygten for det usikre ville være virkelig«.

Ud over Dismukes og Jones består rollelisten af navne som Will Poulter (‘The Revenant’), Jason Mitchell (‘Straight Outta Compton’), Hannah Murray (‘Game of Thrones’), Jack Reynor (‘Sing Street‘), John Krasinski (‘The Office’) og Anthony Mackie (‘Captain America’).

Filmen skulle lande i amerikanske biografer midt på sommeren. Her er lidt baggrundsinformation om begivenhederne i Detroit 1967.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: ’Get Out’: Sjældent har raceubehag været mere underholdende

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af