‘The L Word’ og lesbisk sex vender tilbage til skærmen

‘The L Word’ og lesbisk sex vender tilbage til skærmen

»Det er ikke stor seriekunst, der præsteres i ’The L Word’. Bevares. Men lesbisk romantik blev normaliseret og fik med serien en stemme på tv. Ikke mindst fordi den præsenterede hele spektret af lesbisk samliv – og selvfølgelig sex.

Fra parforholdets kedeligt afbrudte hverdagsspiller ved håndvasken til kinky exhibitionisme, strap-on-sex, trekanter, poolkants-finger, 69’ere og dampende hede oralsex-seancer. Og ganske lidt saksesex.«

Sådan skriver anmelder Naja Helene Hertzum om ’The L Word’ i vores sommerartikelserie om sexscener, der har gjort indtryk.

’The L Word’ kørte over seks sæsoner fra 2004-09, men siden den sidste (højdramatiske) episode rullede over skærmen har serieland været bemærkelsesværdigt fattigt på større lesbiske fortællinger, med ’Orange is the new black’ som en af få undtagelser.

Ikke overraskende har der derfor i årevis været stor efterspørgsel på en mulig ’The L Word’-reunion, og nu bliver fandrømmene endelig en realitet.

I 2018 blænder seriens skaber Ilene Chaiken og Showtime op for nye sex og kærlighedsforviklinger i LGBT-miljøet i Los Angeles, og flere af ’The L Words’ originale castmedlemmer er allerede om bord til den syvende sæson, deriblandt Jennifer Beals og Katherine Moenig.

»Da serien sluttede i 2009 tror jeg at mange tænkte, ’Okay, nu bliver faklen givet videre og vi kommer til at se mange flere shows om livet som lesbisk.’ Men det gjorde vi bare ikke. Derfor føles det som om, ’The L Word’ bør vende tilbage,« sagde Ilene Chaiken til Entertainement Weekly i foråret.

Ilene Chaiken har desuden skrevet og produceret serierne ‘The Handmaid’s Tale’ og ‘Empire’, og fik sit gennembrug tilbage i 1996 med manuskriptet til Pamela Anderson-filmen ‘Barb Wire’.

Læs også: De mest originale sexscener i nyere tid, del 2: Endelig dyrkede lebberne andet end saksesex

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af