Amerikansk instruktørlegende optager film i Danmark lige nu – med Coster-Waldau og ‘Game of Thrones’-kollega

Amerikansk instruktørlegende optager film i Danmark lige nu – med Coster-Waldau og ‘Game of Thrones’-kollega
Nikolaj Coster-Waldau i Jens Dahls '3 ting', der fik premiere tidligere på året. Nu filmer han igen i Danmark – med selveste Brian De Palma.

Med film som ‘The Untouchables’, ‘Carrie’, ‘Scarface’ og ‘Mission Impossible’ har Brian De Palma forlængst sikret sig en plads i filmhistorien.

Og selvom storhedstiden vel nok lå i 80’erne, er den nu 76-årige instruktør stadig i fulde omdrejninger. Hans næste film hedder ‘Domino’ og har Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen. Og den bliver lige nu optaget i Danmark. Filmen har i alt ni optagedage i landet, hvor holdet slutter på onsdag den 9. august, oplyser filmens danske producent Michel Schønnemann over for Soundvenue. Optagelserne har været forbi Hellerup, mens resten ligger i indre København på forskellige locations.

Filmen udspiller sig i København, Belgien og Spanien, og Coster-Waldau spiller en dansk politimand, der går uden om de officielle kanaler for – sammen med en kvindelig kollega – at jage manden, der myrdede hans partner. Sagen kompliceres, da det viser sig, at morderen arbejder for CIA og selv er på jagt efter en ISIS-celle, der har stået bag et terrorangreb i Europa.

‘Mad Men’-stjerne Christina Hendricks skulle egentlig have spillet den kvindelige kollega, men hun sprang fra, og i stedet er en af Nikolaj Coster-Waldaus prominente ‘Game of Thrones’-medskuespillere kommet om bord: Carice van Houten, der er bedst kendt som heksekunstneren Melisandre. Også Guy Pearce er på rollelisten.

Danske Michel Schønnemann har været med til at udvikle manuskriptet, der er skrevet af den norske ‘Kon-Tiki’-forfatter Petter Skavlan. Brian De Palma læste det og var så begejstret, at han bed på.

Michel Schønnemann fortæller, at optagelserne går efter planen:

»Det går snorlige. De Palma er jo en af de helt store, og det mærker man, når man arbejder. Vi er tilbage til noget klassisk De Palma, flot lyssat og med komplicerede kameragange«.

Filmens fotograf er Pedro Almodóvars faste mand bag kameraet, José Luis Alcaine, der efter optagelserne på ‘Domino’ skal filme den dobbelte Oscar-vinder Asghar Farhadis næste film.

»De er begge ældre herrer, men de arbejder i døgndrift og har fuldstændigt styr på det«, siger Michel Schønnemann.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår ‘Domino’ får premiere, men et bud er efteråret 2018.

Læs også: Stort interview med Nikolaj Coster Waldau »Hold kæft hvor kunne jeg snakke meget om det – du må have ramt et ømt punkt«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af