David Lynchs Comic Con-video er to minutters deadpan-galskab med ’Twin Peaks’-associationer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mord, O.J. Simpsons sidste golfkugle og en gal hest. Der er bogstavelig talt støj på fladen i David Lynchs videobesked til den netop overståede Comic Con, som Showtime – kanalen bag den aktuelle ’Twin Peaks: The Return’ – har gjort tilgængelig for alle.

Den lige vej har aldrig været multikunstnerens territorie, og de knap to et halvt minut videoen varer, er da også et studie i den ene bizarre afbrydelse efter den anden til tonerne af Angelo Badalamentis udødelige ’Laura Palmer’s Theme’.

»Who stepped on my cat?« lyder Lynch afskedskommentar, imens man hører kattejammer off-screen. Beskeden kom igennem.

Det er en umiskendeligt lynchsk lille sag, der udover musikken fra ’Twin Peaks’ og den deadpan-humor også er brudt op af flimrende overblændinger, så man skulle tro, at Lynch befandt sig above the convenience store – det mystiske metafysiske rum, hvor en række af ’Twin Peaks’-universets mere mørke kræfter holder til.

Det er ikke første gang, at David Lynch kommer med skæve bidrag til filmevents. I 2011 instruerede han en yderst surrealistisk reklamefilm i stil med de mest omdiskuterede kunstindslag fra den nye sæson ’Twin Peaks’ til Viennalen i Wien.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Otte sjove, mærkelige og interessante referencer i det nye ’Twin Peaks’ – fra Michael Ceras outfit til Naomi Watts’ overspil

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af