Første trailer til true crime-mesters Netflix-serie om CIA’s LSD-eksperimenter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktøren Errol Morris kan vel tilskrives titlen som ’true crime’-genrens fader på film. Den titel sikrede han sig med den gruopvækkende ’The Thin Blue Line’ (1988), der var med til at frikende en mand, som ulovligt var fængslet for mord, og som siden har dannet skole og mere eller mindre direkte præget den opblomstring, vi oplever i dag.

Nu vender han selv tilbage til genren godt 30 år efter.

Morris’ kommer med Netflix-serien ’Wormwood’, der endevender historien om Eric Olsons 16 år lange opklaring af sandheden bag farens mystiske død. Det er en opklaring, som går ind bag om CIA’s gemakker og de farlige eksperimenter, man førhen udførte med LSD.

Seriens seks afsnit er bygget op som en interessant konstruktion af arkivoptagelse og interviews med Eric Olson på den ene side og en fiktionaliseret fortælling med den altid dygtige skuespiller Peter Sarsgaard (‘An Education’, ’Jackie’) på den anden side.

Mixet af fiktion med dokumentarisk indhold kan ses som et tegn på, at Morris er gået linen ud til forskel fra ’The Thin Blue Line’, som i sin tid var meget omdiskuteret for en stribe rekonstruktioner, der legede med film noir-stilistik og en modsigende fremstillinger af hændelserne.

’Wormwood’ har premiere på den snarlige filmfestival i Venedig og kommer på Netflix den 15. december.

Læs også: True crime-abstinenser? Her er dit næste fix af serier, film og podcasts

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af