Jake Gyllenhaal om kritik af excentrisk ’Okja’-rolle: »Jeg elsker det«

Jake Gyllenhaal om kritik af excentrisk ’Okja’-rolle: »Jeg elsker det«
Jake Gyllenhaal som overgearede Johnny Wilcox i 'Okja'

Mange har nydt Bong Joon-hos magiske miljøfabel ’Okja’ henover sommeren på Netflix. Den sydkoreanske instruktør er kendt for historier befolket med outrerede karakterer, men alligevel har responsen været skeptisk over for især én skuespilpræstation i Bongs seneste film.

Med skovsnegl, tropehat og en inciterende skærebrænderstemme har Jake Gyllenhaals medieliderlige zoolog Dr. Johnny Wilcox i den grad delt vandene, og vores egen anmelder fandt ham da også lidt trættende.

Den dygtige skuespiller tager selv kritikken med et smil på læben.

»Jeg elsker det. Jeg elsker virkelig, når en ting kan svinge mellem begge sider af spektret. Det var hele pointen med karakteren«, fortæller Gyllenhaal til Entertainment Weekly.

Det er da også netop blevet Gyllenhaals kendetegn at skifte mellem usympatiske roller som sociopaten Lou Bloom i ’Nightcrawler’ og mere moralsk opbyggelige roller som i ’Southpaw’ og ’Life’. Til ’Okja’ var dessinerne klare:

»Allerede fra start sagde Bong til mig ‘vi er nødt til at hade dig, og du skal være slem’. Det var målet og, tja, jeg synes, vi opnåede det. Så er der nogle folk, som virkelig elsker det, og andre, der tænker, at det grundlæggende er ringe. Det er helt fint«.

Jake Gyllenhaals pendul svinger næste gang over i den mere elskværdige ende af spektret. Han har hovedrollen i David Gordon Greens larger-than-life fortælling ’Stronger’ om virkelighedens Jeff Baumans, der efter at have mistet benene under terrorangrebet ved Boston Marathon i 2013 må kæmpe en brav kamp for at igen at kunne rejse sig.

Læs også: De 10 bedste film vi så på Cannes-festivalen 2017 – med Robert Pattinson, hiphop og danskerkant

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af