Søren Malling har sit livs rolle i ’Gud taler ud’ – se traileren

Henrik Ruben Genz’ er på vej med et stort opsat komediedrama med Søren Malling i den altoverskyggende hovedrolle som selverklæret Gud, periodefilmen ’Gud taler ud’.

Genz har tidligere markeret sig med stærk genrebevidsthed og sort humor i ’Frygtelig lykkelig’, der både vandt en Bodil og en Robert for bedste film, og ’Undskyld jeg forstyrrer’, der indbragte Sara Hjort en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle.

Det er Jens Blendstrups selvbiografiske bestsellerroman af samme navn, der ligger til grund for historien om den altdominerende far og psykolog Uffe/Gud (Søren Malling), der styrer sin familie med hård hånd.

Søren Malling fortsætter sine hæderkronede dage, i hvad der allerede nu er udråbt som hans livs rolle. Over for ham ses den svenske popstjerne Lisa Nilsson i sin første fremtrædende filmrolle som Uffes hustru, der kæmper for at bevare familiefreden, der begynder at skrante, når Gud sætter sig for at skrive sine erindringer.

Mens Gud holder højlydte selskaber for sine loyale patienter, der både agerer moralsk støtte for hans projekt og desuden hjælper til med at få ryddet ud i barskabet, ulmer teenageoprøret i det lille parcelhus i 1980’ernes Risskov.

Men før Uffes sønner, Jens, Thomas og Mikkel (talenterne Marcus Sebastian Gert, Clint Ruben og Mads Langelund), kan frigøre sig fra deres guddommelige fars undertrykkelse, må de se ham durk i øjnene i et afgørende oprør.

’Gud taler ud’ får dansk biografpremiere 28. september og kan ses i biografer over hele landet.

Læs også: De 10 danske film, vi glæder os mest til i 2017

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af