Årets stærkeste Oscar-kandidat var på vippen om hypet rolle

Årets stærkeste Oscar-kandidat var på vippen om hypet rolle
Frances McDormand i 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.

Det var et enstemmigt anmelderkorps, der under Venedig-festivalen kaldte rollen som Mildred i ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ Oscar-vinderen Frances McDormands bedste. På en pressekonference ved Toronto-festivalen fortæller instruktør og manuskriptforfatter Martin McDonagh, at han skrev rollen specifikt til skuespillerinden for år tilbage.

Men den fremragende skuespillerinde var ikke sikker på rollen, afslører hun ved pressekonferencen i Canada.

»Da jeg først læste manuskriptet, elskede jeg det. Jeg syntes, Mildred var fantastisk. Jeg var meget smigret, men så sagde jeg ‘nej, desværre, jeg er for gammel’«.

McDormand spiller den sørgende mor Mildred, der hænger de lokale politibetjente til tørre, efter de frugtesløst har forsøgt at opklare hendes datters brutale mord syv måneder forinden. Mildred vil have retfærdighed og nægter at lade den lille flække i midtvesten glemme den forfærdelige forbrydelse, så hun lejer tre reklameskilte, der skal tjene som evig påmindelse om datterens mord.

Den Oscar-vindende skuespiller havde nær sagt nej, fordi hun mente, at hun i en alder af 58 år var for gammel til at spille rollen.

»Jeg var bange for, at kvinder fra det her socioøkonomiske lag ikke ventede, til de var 38, før de fik deres første barn«.

»Så vi gik frem og tilbage og debatterede det i et stykke tid, og så sagde min mand endelig: ‘Bare hold kæft og gør det’«.

Frances McDormand er gift med den Oscar-vindende instruktør og manuskriptforfatter Joel Coen, som instruerede McDormand til en Oscar for rollen i ‘Fargo’. Og meget tyder altså på, at McDormand også kommer til at kunne takke Coen for sin næste statuette. Hun er nemlig klar favorit i ræset om bedste kvindelige hovedrolle. 

Læs også: Frances McDormand brillerer i første trailer til ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af