Anders Matthesen laver ny film med slægtsbånd til ‘Terkel i Knibe’

Anders Matthesen laver ny film med slægtsbånd til ‘Terkel i Knibe’
Foto: Daniel Schriver

Anders Matthesen vender tilbage til filmmediet efter flere års pause. Det danske multitalent er i gang med filmatiseringen af sin bestseller-børnebog ‘Ternet Ninja’, som han instruerer i fællesskab med en af ‘Terkel i knibe’-bagmændene, Thorbjørn Christoffersen.

»Jeg havde længe haft lyst til at lave en ny animationsfilm efter ”Terkel i knibe”, og pludselig virkede det oplagt at give mere liv til den ternede ninja«, udtaler komikeren i en pressemeddelelse.

Filmatiseringen byder på gæsteoptrædener fra et væld af karakterer fra Matthesens storhit ‘Terkel i knibe’. Filmens hovedperson, Aske, er nemlig Terkels fætter og bor i den samme kommune, som Terkel. Men selvom både onkel Stewart, Terkel og Arne Nougatgren optræder i filmen, så er ‘Ternet Ninja’ helt sin egen.

Filmen handler om 7. klasse-eleven Aske, der får en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave af sin onkel Stewart. Det er dog ikke nogen almindelig dukke, men et levende og hævntørstigt unikum, som blev fremstillet på en børnefabrik i Thailand.

Dukkens skaber Quang Cow Bak FuFu, der ved en fejl er kommet til at sy dukken af børnefabrikkens danske direktørs dyre tørklæde, tæves ihjel af direktør Phillip Eberfrø. Ternet Ninja er ivrig efter at få hævn og får Aske til at love, at han vil hjælpe ham med missionen – dog uden at indvie ham i de blodige detaljer.

Foruden at instruere og skrive manuskriptet lægger Matthesen selv stemmer til en del af karaktererne, mens han også komponerer filmens musik.

‘Ternet Ninja’, der både er for voksne og børn, har premiere i de danske biografer i julen 2018.

Læs også: Anders Matthesen: »Jeg kan godt bruge tre timer af min nattesøvn på at tage til genmæle på Facebook«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af