Grønlandsk sanger-skuespiller får stor rolle i Ridley Scotts nye serie over for britiske stornavne

Grønlandsk sanger-skuespiller får stor rolle i Ridley Scotts nye serie over for britiske stornavne
Nive Nielsen

(Rettelse: I en tidligere version af denne artikel stod der, at Nive Nielsen er dansk-grønlandsk. Hun er imidlertid født og opvokset i Grønland, hvor hun også bor).

Den grønlandske skuespiller og sangerinde Nive Nielsen, der taler flydende dansk og har København som sit andet hjem, skal spille over for en række tunge drenge i Ridley Scotts stort anlagte serie ’The Terror’.

Jared Harris (’Mad Men’, ’The Crown’), Ciaran Hinds (’Game of Thrones’) og Tobias Menzies (’Broadchurch’) spiller tre af officererne på en ekspedition i 1847 for at finde Nordvestpassagen. Historien er delvist baseret på virkelige hændelser, og da der dengang ikke var kvinder i Den Britiske Flåde, er det ikke så mærkeligt, at Nive Nielsen har en af de eneste kvinderoller.

Skibet HMS Terror, der har givet serien sit navn, sad fast i isen, og besætningen måtte klare sig i to år uden kontakt med omverdenen. I serien bliver de angrebet af et mystisk væsen, hvilket kaster besætningen ud i en desperat overlevelseskamp.

Vi har tidligere set Nive Nielsen over for Colin Farrell i Terrence Malicks ’The New World’, men herhjemme er stjernedrysprismodtageren mest kendt for sin musik. Hun udgav albummet ’Feet First’ sidste år, og hun har turneret i Europa siden.

Nive Nielsen and the Deer Children optræder 28. september i DR Koncerthuset Studie 3 i København, hvor man kan opleve hendes selvopfundne musikgenre inu-indie, en slags grønlandsk indie-americana-folk med eventyrlige tekster og ukulele.

’The Terror’ giver Nive Nielsen sin første større rolle, og hun er med i ni af de ti timelange episoder, som er baseret på Dan Simmons’ roman fra 2007. Ridley Scotts selskab Scott Free (’Taboo’, ’The Man In the High Castle’) producerer til AMC (’Mad Men’, ’Breaking Bad’, ’The Walking Dead’) med David Kajganich og Soo Hugh som showrunners.

Læs også: Dansker og ‘Game of Thrones’-stjerne på baglæns seriemorderjagt i trailer til ’Rellik’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af