Instruktør Colin Trevorrow fyret fra kommende ’Star Wars’-film

Instruktør Colin Trevorrow fyret fra kommende ’Star Wars’-film
Daisy Ridley i 'Star Wars: The Force Awakens'

Man kunne se det komme fra lang afstand. Instruktør Colin Trevorrow blev hyret i 2015 til at afslutte den kanoniske ’Star Wars’-saga efter at have leveret box office-guld med ’Jurassic World’, men ind imellem havde Trevorrow nået at færdiggøre sit passion project  ’The Book of Henry’, der blev flået sønder og sammen af kritikerne.

For en måned siden blev Jack Thorne (‘Skins’) bedt om at finjustere manuskriptet. Og i dag er Trevorrow ikke længere instruktør på ’Star Wars: Episode IX’.

»Lucasfilm og Colin Trevorrow har i forening besluttet at gå hver sin vej på ’Star Wars: Episode IX’. Colin har været en vidunderlig samarbejdspartner gennem hele opbygningsfasen, men vi er alle kommet til den konklusion, at vores visioner er forskellige i forhold til projektet. Vi ønsker Colin det bedste og vil dele mere information om filmen inden længe«, står der i den officielle pressemeddelelse, som blev udsendt i nat dansk tid.

Da de første anmeldelser af ’The Book of Henry’ begyndte at dumpe ind over sommeren, var både Lucasfilm, Disney og Trevorrow selv hurtige til at forsikre om, at det ikke ville få konsekvenser for hans involvering i den niende ’Star Wars’-film. Instruktøren, som på ingen tid var gået fra indie-sci fi’en ’Safety Not Guaranteed’ til filmhistoriens største franchise, udtalte i den forbindelse til The Hollywood Reporter:

»Der er tendens til at være mange antagelser om kontrol, men i virkeligheden er det et spørgsmål om samarbejde. Det handler ikke om, at jeg er lukket inde i et rum, som producenterne forsøger at komme ind til, hvortil jeg svarer ’jeg tager mine egne beslutninger!’. Det er meget mere samarbejdsproces.

Bortset fra meget, meget sjældne omstændigheder, så eksisterer der ikke noget som final cut længere. Jeg tror, at best-case scenario for hvilken som helst film er, at producenterne, manuskriptforfatterne og instruktøren er på bølgelængde og laver filmen sammen«.

Trevorrows kommentar står nu tilbage som en ond profeti, men han burde måske have sat sig bedre ind i, hvordan producenten og præsidenten for Lucasfilm, Kathleen Kennedy, arbejder. Der er tale om en meget pertentlig boss, som reagerer prompte, hvis hun føler, at ‘Star Wars’-universets tone og integritet er i fare.

Colin Trevorrow er således blot endnu en i rækken af fremadstormende instruktører, som ikke har kunnet leve op til Kennedys standarder eller vision. ’The Lego Movie’-instruktørerne Phil Lord og Chris Miller blev afskediget tidligere i år fra spinoff-filmen om Han Solo med lignende kreative uoverensstemmelser som årsag, mens det grelleste eksempel er Josh Trank, som var hotshot efter ’Chronicle’, lige indtil rygterne om ’Fantastic Four’ slap ud, og den planlagte Boba Fett-film blev hevet ud af hans hænder.

’Star Wars: Episode IX’ var planlagt til premiere i maj 2019, og optagelserne skulle begynde i starten af næste år. Der er allerede spekulationer om, at Rian Johnson, der er styrmand på den kommende ‘Star Wars: The Last Jedi’, tager over efter Trevorrow. Johnson må om nogen have overbevist Kathleen Kennedy, siden der har været så fredeligt omkring den ottende ‘Star Wars’-film.

Læs også: Megahot instruktørduo fyret fra kommende ‘Star Wars’-spinoff

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af