Jared Leto aner heller ikke, hvad der sker med hans Joker

Jared Leto aner heller ikke, hvad der sker med hans Joker

Hollywood er bidt af en gal klovn. Mens Stephen Kings Pennywise huserer i biograferne i ’It’ netop nu, er hans sjælefrænde hos DC og Batmans legendariske nemesis Jokeren på vej mod det store lærred i hele fire film.

Hvor eventyrrejsende filmmagere i DC’s tegneserieuniverser tidligere har nærmet sig Jokeren med en vis ærbødighed – få fiktive skurke nyder større fanikonisering end klovneprinsen – er de hvide fløjlshandsker nu på vej af, og rovdriften på Joker-mytologien sat ind hos DC og Warner Bros.

Selveste Martin Scorsese producerer en ’Taxi Driver’-inspireret Joker-origin story hensat til 1980’erne, ’Suicide Squad 2’ har netop fundet sin instruktør i Gavin O’Connor (’Warrior’), David Ayers ’Gotham City Sirens’ – om DC’s skurkinder – har teaset Jokerens medvirken, og karakterens giftigt romantiske Bonnie og Clyde-forhold til Harley Quinn tages ligeledes under kærlig behandling af de to instruktører bag ’Crazy Stupid Love’, Glenn Ficarra og John Requa.

Men om filmlands seneste Joker Jared Leto stadig er en del af festen, er endnu uvist og kilde til megen spekulation omkring figurens fremtidige udformning. Ikke mindst for Leto selv:

»Jeg er også lidt forvirret. Der sker en del ting i DC lige nu«, fortalte skuespilleren og 30 Seconds to Mars-forsangeren i går aftes til spillanceringen af ’Destiny 2’ i London.

Jared Leto som Jokeren og Margot Robbie som Harley Quinn i ‘Suicide Squad’.

»Jeg elsker Jokeren. Han er en fantastisk karakter, og enormt sjov at spille. Men det er et stort (DC-)univers, og man kan ikke regne med at have ejerskab over ham«, udtalte Leto til de fremmødte journalister og såede dermed yderligere tvivl om, hvorvidt vi ser hans grønhårede inkarnation af klovnen igen.

Oscar-vinderen har haft grund til bekymring, siden hans præstation i den anmelderudskældte ’Suicide Squad’ blev mødt med hård kritik fra den lejr, der mente, at Letos Joker var lidet andet end en elementært bralrende gangster, milevidt fra Heath Ledger og Jack Nicholsons mesterlige larger-than-life portrætteringer i henholdsvis Christopher Nolans ’The Dark Knight’ og Tim Burtons ’Batman’.

Det hjalp ikke just på grædekorets galde, da Leto endog reducerede sin Joker til en billig, popkulturel gimmick i Skrillex og Rick Ross’ musikvideo til ‘Purple Lamborghini’.

Ifølge den mere farverige rygtebørs kan Leto få skarp konkurrence om det lilla jakkesæt fra ingen ringere end Leonardo DiCaprio, der skulle stå højt på Martin Scorseses liste over mulige Joker-skuespillere.

Dog har Leo indtil nu skyet alt, hvad der lugtede af tegneserie- og franchisefilmatiseringer (han takkede for eksempel nej til rollen som Spider-Man i sine yngre dage), hvorfor hans involvering i et DC-projekt formentlig er mere hed Scorsese-utopi end realistisk casting.

Men det gør ikke Letos Joker-chancer mere sikre.

Læs også: Martin Scorsese højst overraskende bag ny film om Jokerens unge år

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af