’Logan Lucky’: Daniel Craig hygger sig gevaldigt i Soderberghs comeback

’Logan Lucky’: Daniel Craig hygger sig gevaldigt i Soderberghs comeback
Adam Driver, Daniel Craig og Channing Tatum i 'Logan Lucky'

Er de tre Logan-søskende brillante kupmagere eller klodsede bonderøve? Steven Soderberghs nye film kan ikke helt finde ud af det.

Det ene øjeblik filmes kuppet som et glat foretagende med den samme jazzede smoothness som i ’Ocean’s’-filmene, men kort efter opfører personerne sig som de sløveste knive i skuffen, og så er det svært at forestille sig, at de kunne udtænke og gennemføre den absurd komplicerede og usandsynlige plan.

Channing Tatum, Adam Driver og Riley Keough (Elvis Presleys barnebarn, ’The Girlfriend Experience’) spiller Jimmy jeg-gør-det-for-min-datter Logan, Clyde den-enarmede-vrede-krigsveteran Logan og Mellie Logan, søsteren i stramme Daisy Dukes, som har benzin i blodet. De vil suge kontanterne fra et NASCAR-racerløb ud af den underjordiske pengeboks, og planen involverer et par håndfulde rednecks, alle med tykke accenter, som sikkert er sjovere for amerikanere end for os.

Channing Tatum, Riley Keough og Adam Driver som de tre Logan-søskende.

Filmen foregår i West Virginia, så forbered dig på at blive indlagt til John Denvers ’Take Me Home, Country Roads’.

Familien Logan kæmper med en gammel familieforbandelse. Clyde mener, at de er ulykkesfugle, og alt vil gå galt. Man må sige, at de i hvert fald ikke gør det nemt for sig selv. Planen kræver, at de befrier sprængstofeksperten Joe Bang fra fængsel, så han kan hjælpe med kuppet, og så skal han sniges tilbage ind igen.

For at kunne flygte skal Joe drikke fra vandhanen, så han kaster op og kommer over på sygeafdelingen. Heldigt at han ikke får så dårlig mave, at han ikke kan gennemføre kuppet. Der skal også arrangeres et falsk fangeoprør for at skabe tumult, så ingen opdager, at Joe er væk i flere timer. Heldigt at medfangerne er med på den.

Til sidst lirkes en vandpost ud af væggen, og hullet bagved fører ud til nogle varevogne, som kører ind og ud af fængselsporten. Heldigt! Det virker lige så topsikret som fængslet i LEGO City.

Daniel Craig som den afblegede Joe Bang.

Der er massive huller i logikken, og man tror aldrig helt på, at kuppet og planen giver mening. Plottet bygger op til et af de der umulige twists i den i forvejen umulige plan, som kun findes på film. Sjældent, hvis overhovedet, er der for alvor fare på færde.

Hvad filmen mangler i spænding og logik, modsvares med charme og hyggeligt selskab. De mange gags og oneliners leverer mere smil end høje grin, men de ligger som perler på en snor, så det bliver aldrig kedeligt.

Især Daniel Craig som Joe Bang ser ud til at have hygget sig gevaldigt med at prikke huller i sit James Bond-image, imens han laver en bombe ud af blegemiddel og vingummibamser.

Hvis filmen var bare en smule mere mærkelig, ville det have været en Coen-brødrene film. Det kunne den godt trænge til, for som en Soderbergh-film er den ikke så tight som ’Out of Sight’ eller sjov, som når ’Ocean’s’-filmene var bedst.

’Logan Lucky’ er Soderbergh i humoristisk, tilbagelænet freejazz-stil. En dygtig instruktør, som ikke har noget at bevise, og som egentlig havde sagt farvel til filmbranchen, men som heldigvis ikke kunne lade være.


Kort sagt:
Det tillokkende ved ’Logan Lucky’ er ikke kuppet i sig selv. Planen er latterligt kompliceret og usandsynlig. Til gengæld indeholder de skæve og sjove karakterer, og den kærlige måde skuespillerne indtager dem på, så meget charme, at man bliver overbevist. Måske den bedste Burt Reynolds-film uden Burt Reynolds.

Læs også: Her er biofilmene, du skal se i september

Spillefilm. Instruktion: Steven Soderbergh . Medvirkende: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Riley Keough . Spilletid: 119 min. . Premiere:
  1. september
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af