Matt Damon stråler i Oscar-favoritten ‘Downsizing’ – se den første trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Oscar-vindende instruktør og manuskriptforfatter Alexander Paynes nyeste film ‘Downsizing’ er en af årets mest ventede. Filmen fik en glimrende modtagelse på filmfestivalen i Venedig, hvor den havde æren af at åbne den prestigefulde festival, og nu er den første rigtige trailer sat i verden, tilmed med danske Søren Pilmark som første levende billede i form af en norsk videnskabsmand.

Filmen er blevet rost for dens store ambitioner om at indkapsle den moderne verden i dramasatire, og den første trailer ser da også imponerende ud. Alexander Payne har skabt et visuelt overdådigt, utopisk univers, i en ikke så fjern fremtid, hvor almindelige mennesker lader sig skrumpe til miniaturestørrelse for at redde planeten fra menneskehedens katastrofale overforbrug.

Matt Damon brillerer i hovedrollen som Paul Safranek, som vi allerede nu har udpeget som en af Oscar-sæsonens stærkeste præstationer. Paul overtaler sin kone, spillet af Kristen Wiig, til at gennemgå skrumpebehandlingen med ham, så de kan starte på en frisk i miniature-samfundet Leisureland. Men som i de fleste Payne-film går intet som planlagt, da Paul vågner op alene i Leisureland.

Livet i miniparadiset er slet ikke så attraktivt, når man er mutters alene, men da Paul stifter bekendtskab med sin excentriske overbo, Dusan (Christoph Waltz), genfinder han langsomt en mening med livet.

‘Downsizing’ får premiere i de danske biografer i starten af det nye år og forventes at være en stor spiller i den kommende prissæson.

Læs også: Et tidligt kig i krystalkuglen: Her er sæsonens Oscar-favoritter lige nu

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af