Steven Soderbergh vil revolutionere tv-serie-formatet med ‘Mosaic’ – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Steven Soderbergh har igennem hele sin karriere gjort sig bemærket for sin ustoppelige trang til at udforske mediets grænser for, hvilket har resulteret i en aldrig uinteressant, men kvalitetsmæssigt svingende produktion. Hans tilbagevenden til filmmediet, ‘Logan Lucky’, var en mere midtersøgende røverkomedie, der nu passende følges op af en innovativ ide.

‘Mosaic’ hedder serien, som Soderbergh har gået og syslet med ved siden af kupfilmen, og som han nu kan løfte lidt af sløret for. Der er tale om en interaktiv krimifortælling til fri download som app i november, men for dem, der foretrækker en mere klassisk, tilbagelænet seeroplevelse, vil den også dukke op som en miniserie i seks afsnit på HBO til januar.

»’Mosaic’ er et stykke branching narrative. Mens branching narrative altid har eksisteret, så tillader teknologien nu – håber jeg – en mere elegant, intuitiv form for indlevelse end det, der plejede at være muligt. Jeg har ikke ønsket, at steder, hvor du skal træffe en beslutning, føles som afbrydelser«, siger Steven Soderbergh i en pressemeddelelse om den ‘forgrenede’ fortællestruktur.

Branching narrative i Soderberghs hænder går ud på, at man som bruger af app’en kan trykke sig ind på forskellige karakterer, så historien udspiller sig fra deres perspektiv. Det bliver ikke mindre interessant af, at fortællingen er en mordgåde, hvor man i den interaktive form selv kan lege detektiv i stil med det gamle brætspil Cluedo.

Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges og Paul Reubens er på rollelisten til ‘Mosaic’, som i sin helhed varer omkring syv timer og 30 minutter.

Steven Soderberghs næste filmprojekt, ‘Unsane’, er optaget på en iPhone og bekræfter dermed, at den filmiske altmuligmand ikke sådan lige er til at sætte i bås.

Læs også: Soderbergh ryster posen i anden sæson af ‘The Girlfriend Experience’ – se traileren

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af