Emmy-vinderen Jeffrey Tambor muligvis færdig i ’Transparent’ efter anklage om sexchikane

Emmy-vinderen Jeffrey Tambor muligvis færdig i ’Transparent’ efter anklage om sexchikane
Jeffrey Tambor i 'Transparent'

Harvey Weinstein-sagen og den efterfølgende #MeToo-kampagne har haft en konsekvent effekt. Uden den havde Netflix næppe reageret så prompte og fjernet stjernen Kevin Spacey fra ’House of Cards’, og uden den ville forfatterne bag Amazons storroste og prisvindende serie ’Transparent’ nok ikke gå med overvejelser om at skrive deres Emmy-vindende samlingspunkt ud efter anklager om sexchikane fra en assistent.

Jeffrey Tambors påståede krænkelse af sin tidligere assistent Van Barnes har udover at sætte Amazon til at undersøge sagen også fået seriens manuskriptforfattere til at overveje, om seriens hidtidige omdrejningspunkt og titelkarakter, den transkønnede Maura Pfefferman, skal være med i sæson 5.

Historien om, at Tambor skulle have befamlet Van Barnes og efterfølgende truet hende, hvis hun sagde noget, kom frem i sidste uge. Skuespilleren var selv hurtig til at udsende følgende pressemeddelelse gennem Deadline.com:

»Jeg er klar over, at en af mine tidligere, utilfredse assistenter har skrevet et privat opslag, der antyder, at jeg har opført mig upassende over for hende. Jeg afviser på det klareste og benægter nogle og alle antydninger og beskyldninger om, at jeg nogensinde har indledt upassende opførsel over for denne eller nogen som helst anden person, jeg har arbejdet med. Jeg er rystet og foruroliget over de her grundløse anklager«.

Jeffrey Tambor har vundet to Emmy-statuetter og en Golden Globe for sit portræt af Pfefferman-familiens almoderlige centrum i serien, der siden sin premiere i 2014 har opnået et position som et banebrydende foregangseksempel for LGBQT-tematik i populærkulturen.

Læs også: ‘Transparent’-stjerne anklages for sexchikane af sin tidligere assistent

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af