Kollega beskylder Lena Dunham for »hipster-racisme«

Kollega beskylder Lena Dunham for »hipster-racisme«
Lena Dunham i 'Girls'

Efter Lena Dunham forsvarede sin voldtægtsanklagede ‘Girls’-kollega Murray Miller, er kvinderettighedsfortaleren blevet kritiseret fra mange kanter. Senest har forfatteren Zinzi Clemmons sagt op som skribent for Dunhams ugentlige feministiske nyhedsbrev ‘Lenny Letter’, og anklaget sin tidligere chef for »hipster-racisme«, mens hun samtidig opfordrer alle sorte kvinder til at stoppe med at bidrage til sitet.

»Som resultat af Lena Dunhams udtalelser, har jeg besluttet, at jeg ikke længere vil skrive for Lenny Letter«, skrev Clemmons i et Facebook-opslag over weekenden.

»Til alle jer forfattere, der er forargerede over, hvad hun gjorde, vil jeg opfordre til at gøre det samme som mig. Særligt sorte kvinder. Hun kan ikke få vores ord, hvis hun ikke kan respektere os«, fortsætter Clemmons.

Clemmons fortæller også, hvordan hun i collegetiden bevægede sig i samme sociale cirkler som Dunham, men at hun altid »undgik hende som pesten« på grund af Dunhams »velkendte racisme«.

»Jeg vil kalde deres stamme ‘hipster racisme’, der typisk bruger sarkasme som dække, og i sidste får det til at se ud som gaslighting – ‘Det er bare en joke. Hvorfor overreagerer du?’ er et normalt svar til den slags erklæringer«, fortæller Clemmons, der også siger, at en af pigerne i Dunhams klikke rutinemæssigt brugte N-ordet »for at være provokerende«.

»Og hvis hun nogensinde blev bemærket, sagde hun, ‘det var bare en joke’. Jeg var ofte i det samme rum som hende, men jeg snakkede aldrig med hende. Jeg betragtede hende kun på lang afstand i angst og rædsel«, fortsætter Clemmons.

Hele Zinzi Clemmons Facebookopslag kan læses HER.

Læs også: Lena Dunham trækker forsvar af voldtægtsanklaget ‘Girls’-kollega tilbage

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af