Per Fly på engelsk i intens trailer til thrilleren ‘Dobbeltspil’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er ikke meget, man har set fra instruktøren Per Flys hånd de seneste år udover hans arbejde som konceptuerende instruktør på de første to afsnit af ’Bedrag’. En del af grunden er, at han har brygget på sin første engelsksprogede film, der nu har fået sin første trailer.

’Backstabing for Beginners’ med den danske titel ’Dobbeltspil’ omhandler Michael Sullivan, der ansættes som en del af FN’s humanitære hjælpeprogram Oil for Food. Under et besøg til det krigshærgede Irak opdager han, at der svindles for milliarder, og pludselig kan han ikke vide sig sikker på nogen eller noget.

Historien er baseret på en erindringsbog af danske Michael Soussan, hvor han beskriver sin tid i FN’s hovedkvarter. Per Fly er langt fra den hverdagsrealisme, han i brød igennem med i sin Danmark-trilogi (‘Bænken’, ‘Arven’, ‘Drabet’). I stedet er der tale om en politisk thriller fyldt med korrupte diplomater og spioner i stil med ’Michael Clayton’.

Per Fly har arbejdet på filmen i flere år og gav interview om projektet helt tilbage i 2013. ’Dobbeltspil’ er den første produktion for selskabet Creative Alliance, der er et tværatlantisk kollektiv bestående af instruktørerne Thomas Vinterberg, Ole Christian Madsen, Lone Scherfig, Janus Metz, islandske Dagur Kári og Fly selv samt fire producere deriblandt den New York-bosiddende Lars Knudsen.

Filmen, som ifølge Berlingske har kostet i omegnen af 58 millioner kroner, har engelske Theo James (kendt fra ’Divergent’-trilogien) i hovedrollen, og Oscar-vinderen Ben Kingsley (’Gandhi’, ’Schindlers liste’) i en stor birolle.

’Dobbeltspil’ får premiere den 18. januar.

Læs også: HBO Nordic laver deres første danske serie – fortsættelse til Oscar-vinder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af