HBO Nordic laver deres første danske serie – fortsættelse til Oscar-vinder

HBO Nordic laver deres første danske serie – fortsættelse til Oscar-vinder

HBO Nordic har længe varslet, at de er på vej med deres første skandinaviske serier i lighed med konkurrenterne hos Viaplay og Netflix.

Hidtil har de konkrete projekter dog været hemmeligholdte, men nu er sløret løftet for jomfrudåben, og det er en særdeles ambitiøs af slagsen.

Serien hedder ‘Erobreren’ og bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August, som vandt både en Oscar for bedste udenlandske film og Guldpalmen i Cannes.

Opfølgeren har været i støbeskeen længe, men ikke som tv-serie. Allerede i 2012 kom det frem, at produktionsselskabet Meta Film med en af landets førende producere Meta Louise Foldager i spidsen havde købt rettighederne og planlagde en stort anlagt film med Per Fly (‘Bænken’, ‘Arven’) som instruktør.

Men nu bliver historien altså i stedet til en serie i otte timelange afsnit. Per Fly er stadig konceptuerende instruktør, mens én af landets mest hæderkronede manuskriptforfattere, Rasmus Heisterberg, er hovedforfatter. Han har sammen med Nikolaj Arcel blandt andet stået for ordene bag ‘Kongekabale’, ‘En kongelig affære’ og ‘Mænd der hader kvinder’, og sidste år instruktørdebuterede han med ‘I blodet’, der vandt en Bodil for bedste film.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

Serien, der har fået støtte fra Det Danske Filminstituts public service-pulje, er stadig i udviklingsfasen, og vi må derfor forvente, at den først får premiere tidligst i 2018.

Læs også: Sjældent har så mange formidable serier fået premiere samtidig

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af