Det skal du se i biografen i december: Sprængfarlig dansk satire, bjergtagende debut, Woody Allen og… stjernekrig!

Vi giver det hurtige overblik over den kommende måneds mest interessante biograffilm.
Det skal du se i biografen i december: Sprængfarlig dansk satire, bjergtagende debut, Woody Allen og… stjernekrig!
Amanda Collin og Anders Juul i 'En frygtelig kvinde'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’En frygtelig kvinde’

Efter en længere karriere som skuespiller er Christian Tafdrup ved at udvikle sig til en af dansk films mest interessante instruktører. Hans debutfilm ’Forældre’ kårede vi til en af sidste års bedste, og opfølgeren ’En frygtelig kvinde’ lever bestemt op til forventningerne.

Anders Juul spiller den selvsikre ungkarl Rasmus, der møder den på overfladen søde og smukke Marie (Amanda Collin). Han lader sig overbevise om, at hun er hans livs store kærlighed, og inden længe flytter de sammen. Men livet som samlevere viser sig hurtigt at være alt andet end fyldt med amoriner.

Tafdrup vil gerne provokere, og det viser han for alvor med sin sylespidse satire over parforholdet med den sigende titel, der konkluderer, at kvinderne simpelthen er forfærdelige – og at deres mænd er uden rygrad.

’En frygtelig kvinde’ har premiere 25. december, men du kan se filmen før alle andre. Kom med til vores forpremiere 12. december kl. 19.30 i Empire Bio, hvor instruktør Christian Tafdrup stiller op til en Q&A om inspirationen til filmen, der er hentet fra hans egne parforhold. Læs mere og bestil billetter her.  

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Vinterbrødre’

’Vinterbrødre’ er en af nyere tids mest opsigtsvækkende danske debutfilm, der paradoksalt nok kommer fra den islandske instruktør Hlynur Palmason, der er uddannet fra Den Danske Filmskole. Efter at have vundet hovedprisen på årets CPH PIX går filmen lige nu sin sejrsgang på festivaler over hele verden – og det er der god grund til.

Historien er simpel, nærmest ikkeeksisterende. Elliott Crosset Hove spiller hovedrollen Emil, der bor og arbejder med sin bror Johan (Simon Sears fra ‘Herrens Veje’) i et kalkbrud. Emil pisser – både i overført og bogstavelig forstand – på arbejdet, når han stjæler kemikalier til sin mærkværdige hjemmebryg, som han gladeligt deler med sine kollegaer. Men pludselig går det ned ad bakke for Emil. En kollega bliver syg, og han bliver mistænkt. Samtidig er han forelsket i søde Anna (Victoria Carmen Sonne), som dog også har et godt øje til Johan.

’Vinterbrødre’ er om muligt den mest stilsikre danske debutfilm siden Lars von Triers ’Forbrydelsens Element’ med nogle af dansk films mest interessante navne både foran og bag kameraet.

Premiere 7. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Death of Stalin’

Armando Iannucci er bagmanden til successerier som ’The Thick of It’ og ‘Veep’, og nu er han aktuel med sin anden spillefilm, opfølgeren til den storroste politiske satire ’In the Loop’, der indbragte ham en Oscar-nominering for bedste manuskript.

’The Death of Stalin’ har over de seneste måneder vundet stor ros verden over. Langt de fleste anmeldere er enige om, at filmen er en af årets allersjoveste. Denne gang spidder Iannucci Sovjetunionen i dagene efter Joseph Stalins død i 1950’erne. En stjerneparade bestående af blandt andre Steve Buscemi, Jason Isaacs, Jeffrey Tambor og Andrea Riseborough inkarnerer de historiske sovjet-karakterer med et overordentligt skud humor, når der stilles skarpt på det politiske rænkespil i kølvandet på despotens død.

Premiere 14. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Star Wars: The Last Jedi’

Vi træder nok ikke nogle over tæerne, når vi kalder ’Star Wars: The Last Jedi’ for årets mest ventede film. Opfølgeren til ’The Force Awakens’ byder på et gensyn med Mark Hamills Luke Skywalker og en af Carrie Fishers sidste filmroller, når ’The Last Jedi’ samler op hvor J.J. Abrams’ startskud sluttede.

Rey (Daisy Ridley) har endelig fundet Luke Skywalker på en afsides planet, hvor hun skal begynde sin jedi-træning. Men ud fra traileren at dømme er Skywalker svær at overtale. Han er en knækket mand og har ingen tro på jedi-ordenens fremtid. Samtidig leder prinsesse Leia et oprør mod The First Order, som fører til et sammenstød med hendes søn – fadermorderen Kylo Ren (Adam Driver) – mens Finn (John Boyega) bliver sendt på en hemmelig mission for at redde oprørshæren.

Independentinstruktøren Rian Johnson har taget franchisen i en mørkere retning, som også var tilfældet med den oprindelig trilogis to’er, ’The Empire Strikes Back’. Det vil sandsynligvis fungere som en glimrende modvægt til Abrams’ nostalgibårne ’The Force Awakens’.

Premiere 13. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Suburbicon’

George Clooney har spillet med i flere af Coen-brødrenes film, men nu kaster han sig over et af duoens manuskripter som instruktør.

’Suburbicon’ udspiller sig i slutningen af 1950’erne, hvor freden i parcelhuskvarteret Suburbicon bliver brudt, da Gardner Lodge (Matt Damon) bliver offer for et brutalt indbrud, der resulterer i hans kone Roses død. Kort efter flytter Roses tvillingesøster Margaret (Julianne Moore) ind for at tage sig af Gardner og hans søn. Men hun går lidt for langt i forsøget på at udfylde Roses tomrum, da hun begynder at klæde sig præcis som den afdøde hustru.

Efter traileren at dømme viderefører Clooney den særlige sorte humor, man forbinder med Coen-brødrene i sin sjette spillefilm som instruktør. Og Matt Damon ser særdeles velcastet ud i den patetiske hovedrolle, som en klassisk tøffelhelt, der godhjertet forsøger at hive sin sørgende familie op af den hurtigt eskalerende suppedas.

Premiere 7. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Neruda’

Chilensk films frontfigur, Pablo Larraín, slog for alvor igennem sidste år med den fremragende og originale biopic ’Jackie’, der var instruktørens første engelsksprogede film. Men før det lavede han ’Neruda’, som vi har måtte vente over et år på at se i de danske biografer.

Filmen følger den Nobel-prisvindende, chilenske digter Pablo Neruda (Luis Gnecco), der blev en flygtning i sit eget land, efter han meldte sin ind i kommunistpartiet i slutningen af 40’erne. Neruda går under jorden, men regeringen vil straffe poeten for hans kommunistiske tanker og sætter den fascistiske politichef Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal) efter ham.

Filmen var Golden Globe-nomineret tidligere på året i kategorien for bedste udenlandske film og er da også blevet skamrost af de internationale kritikere, der kalder den et dybt originalt og fascinerende karakterstudie.

Premiere 25. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Wonder Wheel’

Som sædvanlig byder hvert nyt kalenderår på en ny film fra Woody Allens hånd. Denne gang slår den garvede newyorkerinstruktør pjalterne sammen med Kate Winslet for første gang, og hun skulle efter sigende levere en pragtpræstation.

’Wonder Wheel’ udspiller sig i 1950’enes Coney Island, hvor Ginny (Winslet) arbejder på en fiskerestaurant, og slår sig til tåls med sin drikfældige mand Humpty (Jim Belushi) i privaten. Der bliver rusket op i parrets tilværelse, da Humptys datter fra et tidligere ægteskab (Juno Temple) banker på døren. Ginny er nemlig faldet pladask for den lokale livredder (Justin Timberlake), men nu vil datteren også have en bid af den flotte ungkarl.

Filmen er den første Allen-film siden ’Match Point’, der får premiere midt i prissæsonen, så meget tyder på, at Amazon vurderer, at de har et godt Oscar-kort på hånden.

Premiere 25. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Brad’s Status’

Ben Stiller har haft en række stærke roller i nyere tid, hvor han senest kunne opleves som den ene hovedrolle i Noah Baumbachs ’The Meyerowitz Stories’. Nu er han tilbage i dramakomedien ’Brad’s Status’, hvor han spiller den midaldrende far Brad Sloan, som bliver konfronteret med sin midtvejskrise, da han tager ud for at lede efter det rette college til sin søn Troy (Austin Abrams).

Det viser sig nemlig, at alle Brads tidligere collegevenner er blevet succesfulde forretningsmænd, mens han selv lever det monotone middelklasseliv. Mike White, der har forfattet vellykkede komedier som ’School of Rock’ og den roste Jennifer Aniston-film ’The Good Girl’, står bag ’Brad’s Status’, der har fået mange roser med på vejen af de internationale anmeldere.

Premiere 14. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Greatest Showman’

Hugh Jackman er endnu en gang at finde som syngende hovedrolle i en musicalfilm efter Tom Hoopers ‘Les Misérables’, der sikrede den australske skuespiller sin første Oscar-nominering.

’The Greatest Showman’ følger den legendariske showman P.T Barnum, der vendte nedtur til kæmpemæssig succes, da han grundlagde det verdensberømte, omrejsende cirkus Barnum & Bailey Circus. Men det var ikke en rejse uden problemer, som filmens trailer tydeligt viser.

På rollelisten ses desuden Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson og Zendaya.

Premiere 25. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af