’Lady Bird’ er bedste film i 2017 ifølge New York-kritikere

’Lady Bird’ er bedste film i 2017 ifølge New York-kritikere
Saiorse Ronan og Beanie Feldstein i 'Lady Bird'

Forleden bragte vi nyheden om, at Steven Spielbergs ’The Post’ var blevet tildelt titlen som årets bedste film af New York-sammenslutningen, National Board of Review. En anden væsentlig kritikersammenslutning fra The Big Apple har dog kigget helt andre og yngre veje.

New York Film Critics Circle har således hædret Greta Gerwigs coming of age film, ’Lady Bird’, med prisen som bedste film i 2017. Hovedrolleindehaver Saoirse Ronan vandt desuden for bedste skuespillerinde.

’The Florida Project’ var den anden store sejrsherre. For den tyggegummifarvede registrering af amerikansk trash-kultur på et Disney-resort vandt instruktør Sean Baker (’Tangerine’) prisen for bedste instruktør, mens den gamle ræv Willem Dafoe var årets bedste mandlige birolleskuespiller for sit spil som pedel med høj tolerancetærskel.

Purunge Timothée Chalamet skabte lidt usikkerhed om Gary Oldmans (‘The Darkest Hour’) forventede Oscar ved at snuppe prisen for bedste skuespiller for sin brutalt følelsesfulde præstation i ’Call Me By Your Name’.

Af andre interessante kåringer bør man nævne, at Paul Thomas Andersons længe ventede ’Phantom Thread’, der tilmed bliver Daniel Day-Lewis sidste film, vandt for bedste manuskript, mens det afroamerikanske komikerspire Tiffany Haddish overraskende modtog prisen for bedste kvindelige birolle for box office-succesen ’Girls Trip’, der desværre aldrig kom op i biograferne herhjemme.

Kritikersammenslutningernes priser kan være med til at bygge momentum for film frem mod Oscar-ræset, og ‘Lady Bird’ står således nu stærkere i kampen om en nominering og måske en (dog stadig sensationel) sejr.

Herhjemme må vi vente til 26. april, før vi får Gerwigs semiselvbiografiske film at se.

Læs også: Greta Gerwigs ‘Lady Bird’ til tops som den bedst anmeldte film på Rotten Tomatoes

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af