Manden bag ’Bright’ og ’Suicide Squad’: Kritikerne skar halsen over på mig

Manden bag ’Bright’ og ’Suicide Squad’: Kritikerne skar halsen over på mig
Foto: Scott Garfield/Netflix

David Ayer, instruktøren af ’Bright’, bliver ikke just varm om hjertet, når han tænker tilbage på modtagelsen af sin antiheltefilm ’Suicide Squad’. Et enstemmigt kritikerkor nedsablede filmen, i en sådan grad at de to stjerner, vi uddelte her på siden, fremstod gavmildt.

Ayer fortæller, at det var hårdt at rejse sig efter tæskene.

»Det var nogle lorteanmeldelser. Kritikerne skar halsen over på mig«, siger han til Entertainment Tonight.

Når instruktører siger, at de har lært af dårlige anmeldelser, er det som regel, fordi de siden har undfanget en film, der har fået bedre omtale. Det er ikke tilfældet med David Ayer. Hans Netflix-blockbuster ’Bright’ er således blevet slagtet i langt de fleste medier.

Det undlader instruktøren dog at forholde sig til i interviewet. I stedet forklarer han, at det krævede en kraftanstrengelse at rejse sig fra nederlaget.

»Det er som at gå ind i bokseringen igen, efter man er blevet knockoutet. Jeg var nødt til at gå ind i ringen igen. For som instruktør er det afgørende, at hele crewet stoler på det, du laver, og det gør de kun, hvis du har selvtilliden i orden«, siger Ayer og tilføjer om ’Bright’.

»I og med det er min første film siden ’Suicide Squad’, forstod jeg faldgruberne og farerne, da jeg lavede ’Bright’. Jeg vidste så at sige, hvor alligatorerne gemte sig. Og det betød, at jeg sørgede for ikke at gentage mine fejl«.

På Twitter har Ayer siden forholdt sig til kritikken af Netflix-storfilmen: »The Critics are Inferni«, skriver han med henvisning til den skurkagtige elverorden i ’Bright’, »the Inferni«. Det skal næppe forstås som et kompliment.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af