’Moonlight’-instruktør kritiserer Oscar-akademiet for forbigåelse af fransk drama

’Moonlight’-instruktør kritiserer Oscar-akademiet for forbigåelse af fransk drama

Da Oscar-akademiet tidligere på måneden satte navn på de ni film, der skal kæmpe om nomineringerne i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, var der særligt én forbløffende udeladelse: Den franske Cannes-darling ’BPM (Beats Per Minute)’ var siet fra.

Filmen, der skildrer en række aids-aktivisters politiske kamp i 90’ernes Frankrig, høstede store roser på årets Cannes-festival og forlod Croisetten med juryens Grand Prix, festivalens pendant til sølvmedaljer.

Derfor havde mange udpeget ’BPM’ som en af forhåndsfavoritterne i årets Oscar-ræs, men da shortlisten for bedste ikke-engelsksprogede film blev offentliggjort, måtte man altså kigge langt efter filmen.

Det har blandt andet fået Barry Jenkins til tasterne. ’Moonlight’-instruktøren så tilsyneladende ’BPM’ mellem den 24. og 25. december og hyldede den efterfølgende på Twitter. I samme åndedrag kritiserede han Oscar-akademiet for at udelade filmen og antydede, at der er grænser for, hvor meget sex, film om homoseksuelle kan vise, hvis de ønsker Oscar-hæder.

”Hvordan er det her ikke en film til vores tid,” spurgte han blandt andet. ”Er det, fordi vi ser sæd på en døende mands bryst? I ’Moonlight’ placerede vi det i sandet, fordi det virkede naturligt, men… måske har Guy Lodge en pointe.”

Barry Jenkins refererer til denne artikel fra The Guardian-skribenten Guy Lodge, der påstår, at homoseksuelle film generelt skal skære ned på sexscenerne for at konkurrere i de største prisuddelinger.

Som mange nok husker, vandt ’Moonlight’ og Barry Jenkins selv hovedprisen, da Oscar-statuetterne for filmåret ’16 blev uddelt.

Læs et udpluk af Barry Jenkins’ Twitter-kommentarer herunder og se traileren til ‘BPM’ nederst:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af