Omdiskuteret død i ‘The Last Jedi’ var nødvendig, forklarer Rian Johnson

Omdiskuteret død i ‘The Last Jedi’ var nødvendig, forklarer Rian Johnson
Supreme Leader Snokes prætorianergardister.

(Spoiler alert: Læs naturligvis først, når du har set ‘Star Wars: The Last Jedi’)

‘Star Wars: The Force Awakens’ kastede en masse bolde op i luften med hensyn til karakterers fortid og fremtid, som man med al ære og respekt godt kan sige ikke er blevet grebet af Rian Johnson på ‘The Last Jedi’, i hvert fald ikke som fansene havde ventet.

Særligt var internettet i de to år mellem filmene spækket med bud på, hvem og hvad Supreme Leader Snoke var. Det ved man fortsat ikke efter at have set ‘The Last Jedi’, eftersom Kylo Ren med lidt tricky brug af Kraften fik slicet Snoke over i to dele. En nødvendighed for den videre historie ifølge filmens instruktør og manuskriptforfatter, Rian Johnson.

»Da jeg arbejdede på Kylo Rens karakter, kom jeg til et punkt, hvor det mest interessante ville være at smadre det rystende fundament under ham fra begyndelsen af filmen. Ved slutningen af filmen er han gået fra at være en wannabe-Vader til én, som står på egne fødder som en kompleks skurk, der overtager styringen«, siger Johnson til Entertainment Weekly og fortsætter:

»Men så er spørgsmålet: Hvilken plads ville Snoke indtage i den slutning? Det fik mig til at indse, at det mest interessante ville være at nedbryde dynamikken mellem ‘kejseren’ og lærlingen, således at alting er uforudsigeligt forud for det næste kapitel. Det åbnede også for den dramatiske drejning i midten, hvilket kunne vise sig at blive et rigtig stærkt forbindingsled mellem Kylo og Rey«.

Johnson refererer her til den efterfølgende sværdkamp, hvor Kylo Ren og Rey i fællesskab nedkæmper Snokes samurailignende prætorianergardister. De to går dog hver til sit, og deres fælles fremtid er usikker, mens det er tvivlsomt, om vi hører mere til Snoke i den sidste film.

Læs også: Hvorfor hader fansene ‘Star Wars: The Last Jedi’, når anmelderne elsker den?

Læs også: Årets 10 bedste danske film – rangeret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af