Se traileren til Netflix’ nyskabende true crime-serie om ofrene for CIA’s LSD-eksperimenter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Wormwood’ kan meget vel vise sig at blive kulminationen på Netflix’ satsning på true crime-genren, der tidligere har udmøntet sig i de meget omtalte ’Making a Murderer’ og ’The Keepers’.

’Wormwood’ er dog i en kategori for sig selv. Over seks afsnit endevender den mysteriet om Eric Olsons far, Franks død, som – måske – indtraf som følge af hans arbejde på CIA’s Project MKUltra. Opklaringen går bag CIA’s facader og de farlige eksperimenter, man førhen udførte med LSD med henblik på hjernekontrol under Den Kolde Krig.

Det virkelig fascinerende dog er måden, ’Wormwood’ dækker sagen. Mesterdokumentaristen Errol Morris sammenfletter nye interviews med Eric Olson, der har dedikeret godt 60 år af sit liv på opklaringen, med arkivoptagelser, nyhedsklip og ikke mindst fiktionaliserede rekonstruktioner med Peter Sarsgaard (’An Education, ’Jackie’) som Frank flankeret af blandt andre Jack O’Connell (’Godless’), Molly Parker (’House of Cards’) og Tim Blake Nelson (’O Brother, Where Art Thou?’).

’Wormwood’ er blevet kaldt en ’kvasi-dokumentar’ og det er ikke første gang, at instruktør Errol Morris revolutionerer true crime-genren. Han opfandt mere eller mindre dokumentarformen med ’The Thin Blue Line’ i 1988, hvor solidt graverarbejde og audiovisuel påvirkning af vores sanser fungerede som det perfekte vidneudsagn.

’Wormwood’ kommer til Netflix 15. december.

Læs også: Det skal du streame i december: Eksplosiv Kit Harington, den tyske ‘Stranger Things’ og Netflix’ første blockbuster

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af