‘The Simpsons’ overvejer Apus skæbne efter kritik

‘The Simpsons’ overvejer Apus skæbne efter kritik
Apu og Bart i 'The Simpsons'.

Holdet bag ‘The Simpsons’ overvejer, hvad de skal gøre med Springfield-beboeren Apu Nahasapeemapetilon efter en nylig kritik om, hvordan karakteren forstærker sårende kulturelle stereotyper og er borderline racistisk.

Den indiske købmand har længe været en kontroversiel størrelse, men med dokumentaren ‘The Problem With Apu’ har komikeren Hari Kondabolu sat fokus på problematikken. Han er selv ‘The Simpsons’-fan, men mener stadig, at serien kunne stramme op, når det kommer til stereotypiske fremstillinger.

»At elske ‘The Simpsons’ er som at elske USA, ikke? Så når der er enkelte ting, jeg er uenig med, så protesterer jeg. Er det okay at kritisere, hvad vi anser som helligt? Er det ikke dét, der gør os til gode amerikanere, gode ‘Simpsons’-fans, betænksomme seere, betænksomme mennesker, ikke?«, udtalte Kondabolu til Indiewire sidste måned.

Hank Azaria, der lægger stemme til Apu, har endnu ikke udtalt sig offentligt om, hvordan han vil imødegå kritikken. Men i et interview med TMZ slår han fast, at dokumentaren er tankevækkende og sagtens kunne føre til en vigtig ændring i serien:

»Jeg synes, dokumentaren havde nogle interessante pointer, og den gav os på ‘The Simpsons’ mange ting at tænke over, og det gør vi virkelig. Det er virkelig oprivende, at nogen er blevet såret eller fornærmet af en karakter eller en stemmeoptræden, der har været fornærmerende eller sårende. Jeg synes, det er en vigtig samtale og en der, bestemt er værd at have. Vi tænker virkelig over det, og det er meget at fordøje«.

Læs også: Nikolaj Coster-Waldau fejrer 25 års jubilæum med en ‘The Simpsons’-cameo

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af