Golden Globe-vinder Aziz Ansari anklages for grænseoverskridende seksuel adfærd

Golden Globe-vinder Aziz Ansari anklages for grænseoverskridende seksuel adfærd
Aziz Ansari til efterfest ved Golden Globes-uddelingen i 2018. (Foto: Greg Doherty/Getty Images)

I sidste uge var det James Franco. Nu er en anden Golden Globe-vinder, komikeren Aziz Ansari fra ’Master of None’, kommet i Time’s Up-søgelyset med et meget detaljeret vidnesbyrd fra en kvinde, der føler sig seksuelt forulempet af Ansari.

Under titlen ‘I went on a date with Aziz Ansari. It turned into the worst night of my life’ beretter en 23-årig fotograf under aliasset Grace til popmagasinet babe om en date med den 34-årige komiker, som udviklede sig til en seksuelt grænseoverskridende oplevelse for hende. Hun sammenligner hans adfærd med en liderlig 18-årigs.

’Grace’ fortæller, at hun mødte Ansari under et afterparty ved sidste års Emmy-uddeling, hvor hun var gæst sammen med en date. Da hun så Ansari, som hun var stor fan af, gik hun op til ham for at starte en samtale. Han virkede afvisende, men da han så, at de havde samme analoge kamera med, faldt de i snak. Senere på aftenen udvekslede de numre. Dagen efter skrev Aziz, og en date blev hurtigt sat i stand.

På aftenen drak parret først et glas vin hos Ansari i hans lejlighed på Manhattan (‘Grace’ beskriver til babe, at han serverede hvidvin, selvom hun »foretrækker rød« – men at hun ikke gav verbalt udtryk for det), hvorefter de tog på restaurant.

Under middagen tog Grace billeder af sin mad, men Ansari skulle have været ivrig efter at komme videre, og ifølge ‘Grace’ drak han ikke engang hele den flaske vin, de havde bestilt op. De tog hjem til stjernens lejlighed igen, hvor Aziz Ansari skulle have været hurtig til at kysse og befamle fotografen, og tage hendes tøj af. Først gav Ansari ‘Grace’ oralsex, hvorefter hun gav ham et blowjob.

Ansari ville have sex, men det havde ‘Grace’ ikke lyst til. I stedet lavede Ansari »kloen« på hende, som ‘Grace’ kalder det:

»Bevægelsen, han blev ved med at lave, var at forme to af sine fingre i en v-form og føre dem ind i min mund og ned i halsen for at gøre dem våde. I samme øjeblik ville han gå direkte efter min skede og forsøge at give finger«.

’Grace’ største problem med Aziz Ansaris adfærd var følelsen af, at være ude af stand til at få ham til at holde op med at prøve at få sex. Aftenen udviklede sig aldrig til samleje, og efter noget tid på toilettet til at samle tankerne gik ’Grace’ tilbage til Ansari, hvor han blandt andet fik tydeliggjort, at »det er kun sjovt, hvis vi begge to har det sjovt«.

Tingene syntes at være stilnet af, og Ansari foreslog at de satte sig på sofaen og »chillede«. ‘Grace’ satte sig efter eget udsagn på gulvet foran ham i håbet om, at få en rygmassage eller at han ville lege med hendes hår for at berolige hende, men Ansari overraskede ‘Grace’ ved ordløst at pege på sin penis. ‘Grace’ gav ham et blowjob mere. Bagefter sprugte Ansari ind til, »hvor skal jeg kneppe dig henne?«.

‘Grace’ afviste Aziz Ansari og kyssede ham farvel, inden hun i gråd tog en Uber hjem.

Gennem ‘Grace’ har babe fået beviser på beskederne, som hun og Aziz Ansari udvekslede dagen efter.


»Det var sjovt at møde dig i går«, skrev Aziz Ansari til ‘Grace’.

»I går aftes var måske sjovt for dig, men ikke for mig. Du afviste klare ikke-verbale tegn, du blev ved med at presse på. Jeg vil forsikre mig, at du er klar over det, så den næste pige måske ikke skal græde på vejen hjem«, lød ‘Grace’ svar.

»Det er jeg virkelig ked af at høre. Jeg kan ikke sige andet, end at det aldrig ville være min intention at få nogen til at føle det, du beskriver. Tydeligvis aflæste jeg nogle ting forkert i situationen, og det undskylder jeg så meget«, lød det fra Aziz Ansari.

Efter et døgns stilhed har Aziz Ansari udsendt en officiel meddelelse, hvor han kommer med sin udlægning af aftenen.

»I september sidste år mødte jeg en kvinde til en fest. Vi udvekslede numre. Vi skrev til hinanden frem og tilbage og tog til sidst på date. Vi tog ud og spiste, og senere endte vi i seksuelle udfoldelser, hvilket ud fra alle indikationer var fuldstændigt med samtykke.

Dagen efter modtog jeg en besked fra hende, der sagde, at selvom ‘det muligvis virkede okay’, følte hun sig efter yderligere overvejelser utilpas. Det var rigtigt, at alt føltes fint for mig, så jeg var meget overrasket og bekymret, da jeg hørte, at det ikke var tilfældet med hende.

Jeg fortsætter med at støtte bevægelsen, der sker i vores kultur. Den er nødvendig og på høje tide«, afslutter Ansari.

Aziz Ansari har med ’Master of None’ skabt en af tidens mest mangfoldige serier, der gennem tankevækkende og humoristiske perspektiver har givet et indblik i den ulige behandling, mange af samfundets minoriteter oplever, fra asiatiske bedsteforældre til lesbiske afroamerikanske kvinder.

Ansari, der selv fremstår som ulyksalig romantiker i serien, kronede den fremragende anden sæson ved et nærmest profetisk forvarsel af  #MeToo-afsløringerne i afsnittet ‘Buonna Notte’, hvor det kommer frem, at den charmerende celebrity-kok Chef Jeff (Bobby Canavale) har brugt sin magtposition til at opføre sig seksuelt upassende over for en lang række kvindelige kollegaer.

Læs også: Fem kvinder anklager James Franco for krænkelser – Franco er uforstående hos Seth Meyers

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af