Rose McGowan anklager sin eks Robert Rodriguez for psykisk terror – instruktøren afviser blankt

Rose McGowan anklager sin eks Robert Rodriguez for psykisk terror – instruktøren afviser blankt
Rose McGowan i 'Planet Terror'.

Rose McGowan har været en af de mest fremtrædende stemmer i #Metoo-debatterne i Hollywood, og har fortalt, hvordan hun selv blev voldtaget af Harvey Weinstein under Sundance-festivalen i 1997.

Da McGowan stod frem med sin historie i efteråret, meldte hendes tidligere forlovede, instruktøren Robert Rodriguez, sig under fanerne med sin støtte til skuespillerinden.

I et åbent brev til Variety skrev Rodriguez blandt andet, at McGowan havde fortalt ham hele Weinstein-historien tilbage i 2005, og at han havde været i »chok« over nyheden. Rodriguez videregav dog ikke oplysningerne af hensyn til McGowans mulige sagsanlæg mod den magtfulde producer.

I stedet skabte han og McGowan angiveligt i fællesskab hendes hårdtslående actionheltinderolle i Rodriguez’ ’Planet Terror’ i 2006, som en form for indirekte angreb på Weinstein, der havde forsøgt at blackliste McGowan i Hollywood

Rodriguez og McGowan blev kærester på settet af ’Planet Terror’ og senere forlovede, inden forholdet brast et par år senere uden dramatik i offentligheden.

Men nu anklager McGowan sin eks for at have bedrevet »psykisk terror« mod hende under indspilningerne af ’Planet Terror’, og for med vilje at have inkluderet en overgrebsscene i filmen, der refererer til hendes oplevelse med Harvey Weinstein.

I et interview med Vanity Fair løfter McGowan sløret for et af kapitlerne i sin kommende biografi ’Brave’. Heri beskriver skuespillerinden – stik imod Rodriguez’ forklaringer – at instruktøren skulle have skrevet scenen ind i manuskriptet som et særligt lummert selling-point til Weinstein, for derigennem at få ham til at producere ’Planet Terror’.

Det benægter Rodriguez nu blankt, idet ’Planet Terror’ ikke blev solgt til The Weinstein Company før end filmen var færdigindspillet. Scenen, McGowan omtaler (hvor hendes karakter Cherry Darling antastes af en klam stodder, som hun herefter dolker i øjet) stod i manuskriptet helt fra begyndelsen, og skuespillerinden gjorde aldrig nogen indsigelser mod den, skriver Rodriguez i et nyt statement.

Her understreger instruktøren også, at han »ikke har nogen udeståender« med sin ekskæreste, og at han ærgrer sig over, at Vanity Fair ikke faktatjekkede McGowans oplysninger, eller tog kontakt til ham inden publikationen af magasinet.

»Når medier ikke tjekker den form for helt basale oplysninger, ender man med noget usandt der efterfølgende må afvises. Og jeg har ikke lyst til at så tvivl om Roses udtalelser fordi jeg overordnet bakker op om det hun vil, nemlig kæmpe for forandring både i og udenfor vores industri«, skriver Rodriguez.

McGowan har endnu ikke reageret på Rodriguez’ statement.

Læs også: Robert Rodriguez: Rose McGowans rolle i ‘Planet Terror’ var et angreb på Harvey Weinstein

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af