En hyldest til afdøde Ole Thestrup – gense hans fem bedste øjeblikke

Natten til fredag gik Ole Thestrup desværre bort. Vi kigger tilbage på fem mindeværdige roller fra hans karriere, hvoraf flere selvfølgelig kommer af det lange samarbejde med Anders Thomas Jensen.
En hyldest til afdøde Ole Thestrup – gense hans fem bedste øjeblikke
Ole Thestrup i 'De grønne slagtere'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Blinkende lygter’

I Anders Thomas Jensens spillefilmdebut spiller Ole Thestrup jægeren Alfred, der udvikler en usædvanlig bromance med Arne, spillet af Mads Mikkelsen. Da Arne i vrede skyder én af Alfreds køer, hidser jægeren sig forståeligt op. Vreden dulmes dog hurtigt af fascinationen for Arnes Desert Eagle, hvortil han stakåndet mumler »Det er godt nok en tung krabat, hva’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’De grønne slagtere’

Tre år senere stod Ole Thestrup igen over for Mads Mikkelsen i en film af Anders Thomas Jensen. Denne gang var forholdet dog mere anstrengt. I skikkelse af den ubehagelige slagter Holger, siger han groteske replikker som: »Pølser har altid fascineret mig. Man kan vel nærmest sige, at der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr og så håne det ved at stikke det op i dets egen tarm bagefter«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Busters verden’

Ole Thestrup gjorde sig også i de mindre morbide roller og var en farverig karakter i flere børnefilm. En af de mest mindeværdige roller var den kvabsede idrætslærer i Bille Augusts børneklassiker ’Busters verden’. Klædt i en rød træningsdragt skråler han mod de spinkle drenge: »Og så skal vi have knæene helt op til hagen, kom så!«.

Under den følgende fodboldkamp agerer han både holdanfører, træner og upartisk dommer, der skubber børnene væk med sin fysik, inden han til slut bliver losset over skinnebenet af Buster og smider sig skrigende på græsset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Adams æbler’

I sit tredje samarbejde med Anders Thomas Jensen spillede Thestrup Dr. Kolberg, der uden omsvøb siger tingene, som de er. Det kom blandt andet til syne med replikken: »Han kneppede jo de unger synder og sammen, og de kunne jo knap nok køre på cykel uden at stå op i pedalerne, så møg pik fik de«.

Senere i filmen er han dog mindre selvsikker, da Mads Mikkelsens Ivan, på trods af at være blev skudt i hovedet, har formået at rejse sig fra sengelejet og spise en cowboytoast i haven.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Trafikdengsen’

Ole Thestrup stillede op i den gode sags tjeneste i DR’s ’Trafikdengsen’-kampagne, der skulle lære landets unge cyklister om trafiksikkerhed. I programmet kunne børnene vinde en splinterny racercykel, hvis de bestod cykel-køreprøvens 10 sikkerhedsregler. Hvis ikke ville den gryntende, uniformklædte trafikdengse som straf smadre den ønskede cykel.

Læs også: ‘Mænd og høns’: I det her slæng er Ole Thestrup den normale

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af