Jeffrey Tambor er officielt ude af ’Transparent’ sæson 5 – og »dybt skuffet« over Amazon

Jeffrey Tambor er officielt ude af ’Transparent’ sæson 5 – og »dybt skuffet« over Amazon
Jeffrey Tambor i 'Transparent'.

Jeffrey Tambor udtalte tilbage i november, at han ikke kunne se sig selv vende tilbage til ’Transparent’-serien på grund af en »politiseret atmosfære« på settet. Det skete, efter skuespillerens tidligere assistent Van Barnes havde anklaget ham for sexchikane i et privat Facebook-opslag.

Senere beskyldte Trace Lysette, som spiller yogainstruktøren Shea i serien, også Tambor for sexchikane, der skulle have fundet sted flere gange under optagelserne.

Selv benægter Tambor anklagerne, men undskylder, hvis han er blev misforstået og uforvarende har stødt nogen.

Amazon, der producerer serien, har nu undersøgt sagen til bunds, og de har i den forbindelse officielt meldt ud, at Jeffrey Tambor ikke vender tilbage i ’Transparent’s femte sæson.

»Jeg har stor respekt og beundring over for Van Barnes og Trace Lysette, hvis mod til at tale ud om deres oplevelser under ’Transparent’ er et eksempel på det lederskab, vores kultur i dette øjeblik kræver«, udtalte seriens skaber Jill Soloway torsdag.

»Vi er taknemmelige for de mange transpersoner, som har støttet vores vision for ’Transparent’ siden begyndelsen, og vi er fortsat knuste over den smerte og mistillid, deres oplevelse har skabt i vores fællesskab. Vi griber til handling for at sikre, at vores arbejdsmiljø respekterer ethvert individs sikkerhed og værdighed, mens vi heler som familie«.

Efter nyheden om den endegyldige udelukkelse fra femte sæson udtrykker Jeffrey Tambor sin dybe skuffelse over den måde, Amazon og Jill Soloway har behandlet ham på:

»Jeg er dybt skuffet over Amazons håndtering af disse usande anklager mod mig«, siger han til Deadline. »Jeg er endnu mere skuffet over Jill Soloways uretfærdige karakteristik af mig som en person, der nogensinde ville skade mine medskuespillere«.

»I de fire år, hvor vi har arbejdet sammen på denne fantastiske serie, er disse anklager aldrig blevet afsløret eller diskuteret direkte med mig eller nogen hos Amazon. Derfor kan jeg kun antage, at undersøgelsen om mig var dybt mangelfuld og ensidigt influeret af den giftige, politiserede atmosfære, der indtog vores set«, siger han.

Seriens forfattere arbejder i øjeblikket på at omskrive femte sæson uden Maura Pfefferman.

Læs også: Jeffrey Tambor afskriver ny sexchikane-anklage som et »entusiastisk farvel«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af