Ole Thestrup er død

Ole Thestrup er død
Ole Thestrup i 'Blinkende lygter'.

En af dansk films sjoveste mænd er gået bort, 69 år gammel.


Ole Thestrup
er død natten til fredag, oplyser familien til Ritzau. Han har i en lang årrække været en af de mest genkendelige og elskelige skikkelser på dansk film, tv og teater. I 80’erne havde han glansroller i ‘Jul på Slottet’ og ikke mindst ‘Busters verden’ som brovtende gymnastiklærer i en præstation, der på mange måder pegede frem mod den type roller, der for alvor skulle gøre ham til en folkekær skuespiller på tværs af generationer.

Mange vil utvivlsomt forbinde Ole Thestrup med hans roller i Anders Thomas Jensens sorthumoristiske universer, som hans flair for grænseoverskridende, politisk ukorrekt komik i verbalt virtuose svadaer med en uforlignelig dialekt passede som fod i hose til.

I ‘Blinkende Lygter’ spillede han den skydeglade jæger Alfred (»vi jager!) med øl begravet i skoven, han var slagter i ‘De grønne slagtere’ (»pølser har altid fascineret mig«) og Doktor Kolberg i ‘Adams æbler’ (»han kneppede jo de unger synder og sammen, og de kunne jo knap nok køre på cykel uden at stå op i pedalerne«).

I alle rollerne er der en underliggende tragik, som også var Thestrups styrke.

Det er velkendt, at Ole Thestrup gennem sit liv døjede med alkoholmisbrug, ligsom han tidligere har haft hjerteproblemer – han fik en bypass-operation i 2014. I april 2017 blev han ramt af aggressiv lungekræft.

De sidste to roller, han havde på film, var Ole Bornedals ‘Dræberne fra Nibe’ og Anders Thomas Jensens ‘Mænd og høns’ – to film i de på én gang mørke og komiske grundtoner, som Thestrup vakte til live bedre end nogen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af