10 højdepunkter fra Shia LaBeoufs store Esquire-interview: Om at sove med en pistol, morens voldtægt, desperation og undergang

10 højdepunkter fra Shia LaBeoufs store Esquire-interview: Om at sove med en pistol, morens voldtægt, desperation og undergang
Shia LaBeouf i 'Borg'.

Siden han startede sin skuespilkarriere som 13-årig, er Shia LaBeouf gået fra at være Hollywoods nye stjerneskud til en outsider, som de færreste store studier tør røre. Med sit ustyrlige temperament, alkoholindtag og sin hang til performancekunst har han til gengæld været guf for medierne.

Derfor er det også særdeles tiltrængt, at Esquire nu, i anledning af danske Janus Metz’ ’Borg’s amerikanske premiere, har interviewet den 31-årige skuespiller på mere dybdegående facon. I en længere artikel med titlen ’Shia Labeouf is Ready to Talk About it’ kommer han ind på alt fra sit forhold til Kanye West, til hvordan han hørte sin mor blive voldtaget som barn. Vi har samlet 10 mest centrale citater fra interviewet herunder.

1. Om sit forhold til tennis:
»Jeg har ingen interesse i tennis. Nul. Jeg hader det endnu mere efter at have lavet den her film (’Borg’, red.). Det er en elitær sport«.

2. Om sine raserianfald, sammenlignet tennisspilleren John McEnroe, som han spiller i ‘Borg’:
»McEnroe mestrede sit raseri. Jeg er en klovn. Mine offentlige udbrud er fiaskoer. De er ikke strategiske. De viser en kriseramt motherfucker, der blotter sin røv for verden«.

3. Om som niårig at høre sin mor blive voldtaget:
»Jeg stivnede. Manden løb væk, og min mor løb efter ham. Dave (LaBeoufs nabo, red.) kom løbende. Jeg kan huske, at han havde en armbrøst«.

»Det var første gang, at jeg hørde ordet pubic. Det var sådan, hun beskrev hans skæg. Den næste dag i skolen, sagde jeg til en dreng, at hans hår lignede kønshår, og jeg kan huske, at jeg fik ballade for det. De fandt aldrig fyren«.

4. Om altid at sove med en pistol ved sin side.
»Jeg har altid troet, at nogen ville bryde ind. Hele mit liv«.

5. Om da han forærede hele sit klædeskab til Kanye West:
Kanye West havde tidligere besøgt LaBeouf og spurgt, om han måtte bruge noget af skuespillerens tøj til en pop-up-shop.

»Omkring samme tid tog jeg min mor med til hans koncert. Hun er selvfølgelig besat af Kanye West. Da jeg tog hende med backstage, var han fucking sød mod hende. Og det føltes bare fair. Så jeg sagde: ’Go for it, min ven. Tag alt det, du har lyst til’. Og det gjorde han. Han tog alt mit fucking tøj«.

6. Om sin mæthedsfølelse over ’Transformers’-filmene:
»Mit kompleks med de film var, at de føltes irrelevante. De føltes fucking forældede. Man ser historierne om ’Easy Rider’ og ’Raging Bull’ og De Niro og Scorsese og Hopper, og du finder værdi i det, de gør. Samtidig jagter man energon-krystaller. Det er er meget svært at blive ved med at gøre, hvad man har gang i, når man føler, at det er antitesen til éns formål på den her planet«.

7. Om sit forhold til alkohol:
»Min måde at flygte på er ved at drikke. Jeg er en gammeldags dranker – whisky og øl – og har været det, siden jeg rørte alkohol«.

8. Om forholdet til sin far, der forlod moren, da LaBeouf var tre år:
»Min far gav mig meget, og hans arv var emotionel. Men den gav ikke ar. Han gav mig tekstur. Min far var en velsignelse på den måde«.

9. Om at blive arresteret i Savannah, Georgia.
»Det, der skete i Georgia, var ydmygende. Den hvide mands privilegium, desperation og undergang. Det kom fra et sted af selvcentreret bedrag. Det var mig, der forsøgte at ophæve min egen skyld for at blive arresteret. Jeg fuckede op«.

10. Om sin ’The Peanut Butter Falcon’-medskuespiller Zack Gottsagen, der lider af Downs Syndrom.
»Jeg tror ikke på Gud. Men så jeg Gud? Hørte jeg Gud? Gennem Zack, ja. Han mødte mig med kærlighed, og på det tidspunkt var kærlighed sandheden, og han holdt sig ikke tilbage. Og jeg er taknemmelig, ikke bare på et overfladisk plan, fordi jeg skal sælge en film. I virkeligheden. Den motherfucker er magisk«.

Læs også: Shia Labeoufs seneste performancekunst-projekt bliver bombarderet af trolls

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af