Donald Glover tweeter ’Deadpool’-manuskript efter aflysning af serie

Donald Glover tweeter ’Deadpool’-manuskript efter aflysning af serie
Donald Glover i første sæson af 'Atlanta'.

I maj sidste år annoncerede FX, at Donald Glover og broren Stephen skulle skabe en animeret ’Deadpool’-serie til søsterkanalen FXX. I lørdags blev projektet dog lagt i graven.

Efterfølgende spekulerede branchemediet Variety i, at showet blev kasseret på grund af Donald Glovers tætpakkede kalender. Glover spiller Lando Calrissian i den kommende Han Solo-film, han skal lægge stemme til Simba i live-action-udgaven af ’Løvernes konge’, og så er han aktiv som musiker under kunstnernavnet Childish Gambino.

Ifølge Glover selv har kalenderen dog intet at gøre med bruddet. »Jeg havde ikke for travlt til at arbejde på ’Deadpool’«, skriver han på sin Twitter-profil.

Derfra kunne han bare have valgt at synge en sang om »kreative uenigheder«, sådan som det ofte sker, når filmfolk bliver smidt på porten i Los Angeles. I stedet tweetede han et 14 sider langt ’Deadpool’-manuskript, der spydigt kommenterer FX-seriens endeligt.

I manuskriptet er Deadpool i Afrika for at beskytte verdens sidste nordlige hvide næsehorn, Sudan, der i virkelighedens verden døde i Kenya tidligere på måneden.

Mere end noget andet er manuskriptet dog en udstrakt langemand til både FX og Marvel.

»Det virker, som om alle vil have noget anderledes, men ingen vil gøre noget anderledes for at få det«, siger Deadpool blandt andet. »Har Marvel ikke allerede nok feel good-serier, som alle bifalder, men ingen ser? Jeg tror, vores show ville have været sjovt. Jeg ville bare have et sted at være ærlig«.

Ifølge The New York Times har en talsmand for FX sagt, at kabelstationen stod bag Glover-brødrenes vision, men at Marvel, der ejer rettighederne til Deadpool-karakteren, valgte at gå en anden vej kreativt.

I Glovers manuskript tænker Deadpool dog i helt andre baner.

»Tror du, at de aflyste showet på grund af racisme?!« spørger han næsehornet Sudan. »Ja, alle forfatterne var sorte. Referencer var også ret ‘sorte’. Jeg har hørt, at de gik over frokostbudgettet mindst én gang om ugen, fordi de bestilte jamaicansk mad«.

Manuskriptet rummer også referencer til Facebooks Cambridge Analytica-skandale, kendissen, der angiveligt bed Beyoncé og, selvfølgelig, manden i det ovale kontor.

Læs hele manuskriptet her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af