Mark Hamill synes, Disney spytter ’Star Wars’-filmene ud for hurtigt

Mark Hamill synes, Disney spytter ’Star Wars’-filmene ud for hurtigt

Mark Hamill er ikke en pr-medarbejders drøm. I hvert fald lader den garvede skuespiller bag Luke Skywalker mundtøjet bjæffe, som det passer ham.

Sidste år kritiserede han ’The Last Jedi’-instruktøren Rian Johnson for at nedtone heltedyrkelsen og finde mørket i Skywalker-karakteren (han fortrød dog senere), og nu er han klar med en ny stikpille til folkene bag ’Star Wars’-serien.

Over for Cinema Blend siger Hamill, at Disney spytter ’Star Wars’-bragene ud med for hastig frekvens, når de udgiver Han Solo-filmen ‘Solo: A Star Wars Story’ i maj, ikke engang et halvt år efter ’The Last Jedi’.

»Jeg vil sige, at de skal skrue ned for tempoet, fordi der er en fare for at overeksponere universet. Jeg har sagt til Disney: ’Virkelig? ’Solo’-filmen kommer fem måneder efter vores film? Kunne I ikke vente til jul?’ Men de har allerede booket datoerne – de laver Marvel-film og deres egne film, så det er ude af mine hænder«, siger han.

Det handler dog mere om hastigheden end om antallet. For selvom Hamill foretrækker Luke Skywalker i en nostalgisk helteskabelon, mener skuespilleren ikke, at ’Star Wars’-filmene behøver at følge den formel, som George Lucas udstak for årtier tilbage. I hvert fald ikke når det gælder spinoff-filmene.

»Der skal ikke være nogen grænser for fortællestilen, fordi det er et univers, der er så uendeligt. Spinoff-filmene kan alle have deres egen identitet. ’Rogue One’ er rå som en krigsfilm, og jeg går ud fra, at ’Solo’ bliver mere komisk, fordi Han Solo er en slyngel, en gambler og en skørtejæger. Det er snarere fordelen, at de film, der står alene, ikke behøver at følge formlen fra en trilogi, så de kan skabe deres egen præmis… Der er uendelige muligheder«, siger han til Cinema Blend.

Det er tvivlsomt, om Phil Lord og Christopher Miller ville slutte sig til Hamills analyse. Ifølge The Hollywood Reporter blev de to instruktører fyret, netop fordi de forsøgte at trække Han Solo-universet i en mere komisk, uregerlig retning.

’Solo: A Star Wars Story’ rammer de danske biograflærreder den 23. maj efter en smertefuld fødsel. Efterfølgende får både vi og Hamill et åndehul, for niende episode af moderserien lander først i slutningen af 2019.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af