’Stranger Things’-skaberne svarer på anklager om verbale krænkelser: »Vi er dybt rystede«

’Stranger Things’-skaberne svarer på anklager om verbale krænkelser: »Vi er dybt rystede«
Matt og Ross Duffer til dette års Writers Guild Awards i februar. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

MeToo og Time’s Up må siges at have haft en stor effekt på Hollywood gennem det seneste halve år, og nu er turen kommet til Netflix’ hitserie ’Stranger Things’.

I torsdags var det som bekendt kvindernes internationale kampdag, og i den anledning annoncerede Peyton Brown, som hidtil har været en del af seriens kamerahold, at hun ikke ville fortsætte sit arbejde på ’Stranger Things’.

I et Instagram-opslag, der nu er slettet, begrundede hun sin beslutning med, at skaberne Matt og Ross Duffer havde krænket flere kvinder verbalt under optagelserne:

»Personligt oplevede jeg to mænd på settet i ophøjede magtpositioner, som udpegede og verbalt krænkede flere kvinder«, skrev Brown. »Jeg lovede mig selv, at hvis jeg nogensinde var i en situation, hvor jeg kunne sige noget, så ville jeg gøre det. Jeg har 11.500 følgere, som kan høre mig sige dette: TIME IS UP«.

Efterfølgende har Netflix undersøgt sagen og udmeldt, at de »ikke fandt nogen ugerninger«.

Duffer-brødrene er sidenhen også kommet med en officiel udtalelse, hvor de udtrykker deres beklagelse over Browns udtalelser.

»Vi er dybt rystede over at få at vide, at nogen følte sig utilpas på vores set. Grundet produktionens stressfulde natur bliver folks temperament nogle gange flosset, og det undskylder vi for«, meddeler showrunner-duoen.

»Vi mener dog, at det er vigtigt ikke at give et forkert indtryk af vores set, hvor vi tror kraftigt på at behandle alle fair, uanset køn, seksualitet, race, religion eller noget som helst andet. Vi er fortsat fuldstændigt opsatte på at skabe et trygt og kollaborativt arbejdsmiljø for alle på vores produktioner«.

Optagelserne til tredje sæsons otte afsnit påbegyndes i næste måned, mens en udgivelsesdato endnu ikke er fastlagt.

Læs også: Nye detaljer om ’Stranger Things’ sæson 3 rammer offentligheden

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af