Alt, hvad du skal vide, før du ser ’Avengers – Infinity War’

Hvad er de såkaldte Infinity Stones? Hvem er den nye overskurk? Og hvor er de talrige superhelte lige nu? Vi gør dig klar til at se den foreløbige kulmination på Marvels Cinematic Universe, ’Avengers: Infinity War’, der får premiere 25. april.
Alt, hvad du skal vide, før du ser ’Avengers – Infinity War’
'Avengers: Infinity War'.

Hvor befinder de mange hovedkarakterer sig før ’Infinity War’?

Mange har sikkert mistet overblikket over, præcis hvor de forskellige karakterer befinder sig som resultat af de mange foregående Marvel-film.

Det rygtes faktisk, at den nye film indeholder over 60 forskellige Marvel-karakterer, men lad os fokusere på de mest centrale her.

Og lad mig starte med at gøre en ting klart: The Avengers er i bund og grund ikkeeksisterende. Stik nord for New York, i Avengers hovedkvarter, befinder Iron Man (Robert Downey Jr.), Vision (Paul Bettany) og War Machine (Don Cheadle) sig som de eneste officielle tilbageværende medlemmer af teamet. To år er gået, siden begivenhederne i ’Captain America, Civil War’, og det før så sammentømrede hold er blevet godt og grundigt amputeret, efter Captain America (Chris Evans) og Ironman røg i totterne på hinanden.

Captain America befriede Falcon (Anthony Mackie), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Hawkeye og Ant-Man (Paul Rudd) fra det underjordiske fængsel ’The Raft’ i slutningen af Civil War og er siden gået solo sammen med Falcon og Black Widow (Scarlet Johansson). Spider-Man (Tom Holland) takkede nej til Avengers’ jobtilbud, Antman og Hawkeye gik tilbage til deres familie og Scarlet Witch mødes kun med Vision i smug. Imens befinder Thor og Hulk sig et sted i en fjern galakse efter Asgards ødelæggelse, hvilket Guardians of the Galaxy sandsynligvis også gør.

Dertil kommer de karakterer, som endnu ikke er blevet eller har været en del af Avengers. Black Panther (Chadwick Boseman) er tilbage i sit kongeringe Wakanda, hvor Bucky Barnes (Sebastian Stan) netop er kommet sig efter at være blevet lagt på is af Captain America og førnævnte Black Panther. Tilbage i New York mangler vi kun den nylige ’Sorcerer Supreme’ Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), hvis eksistens endnu kun er kendt af Thor.

Hvem er superskurken Thanos?

Alle superheltene er uvidende om krigsherren Thanos (Josh Brolin), der nærmer sig med hastige skridt. For på Jorden findes to af de seks sagnomspundne Infinity Stones, der udgør universets farligste smykkesamling. Thanos er på vej for at samle stenene til den metalliske handske, han bærer på venstre hånd, hvilket vil gøre ham magtfuld nok til at tvinge jorden i knæ. Avengers må derfor overkomme deres interne stridigheder og slå pjalterne sammen med Guardians of the Galaxy, hvis de vil have en chance mod Thanos.

Men hvem er Thanos, The Mad Titan egentlig?

Thanos kommer, og det har han gjort lige siden den første end credit-scene i ’The Avengers’ fra 2012. Den lilla kæmpe, der indtil nu hovedsagligt har siddet på sin flade, er endelig klar til at erklære jordboerne krig og overtage universet.

Thanos er titaner – en af de ældste racer i universet på (næsten) samme niveau med ’The Celestials’. (skurken, og Peter Quill/Starlords far, i ’Guardians of the Galaxy 2’). Det gør ham i sig selv yderst dødbringende, men det er også dét, der gør ham i stand til at bruge de Infinty Stones, som kan destruere universets almindelige racer.

Josh Brolin som Thanos i ‘Avengers: Infinity War’.

Marvel-filmene har ry for at savne mindeværdige skurke, måske lige med undtagelse af Loke (Tom Hiddleston), og der ligger et enormt pres på Thanos for at bryde forbandelsen – specielt fordi han allerede har været på skærmen i tre foregående film. Indtil videre har Thanos’ motivation kredset omkring de seks Infinty Stones, men der ligger muligvis mere bag. Første gang Thanos introduceres i den føromtalte end credit-scene, har fans spekuleret i, om Thanos’ motivation skyldes hans forhold til døden.

I scenen bliver Thanos briefet om Lokes og ’chitauriernes’ angreb på jorden og deres møde med jordens mægtige Avengers. Det afsluttes med sætningen: »To challenge them would be to court death«. I tegneserieuniverset bliver Thanos forelsket i ’Lady Death’, som er personificeringen af døden selv, og for at vinde hendes hjerte er han nødt til slå halvdelen af universet ihjel. The things we do for love.

Om man vælger at inkorporere historien om Thanos og Lady Death i MCU er endnu uvist, men Lady Death spiller faktisk allerede en rolle i universet som en af skaberne af de seks Infinity Stones.

Hvad er The Infinity Stones?

»Before creation itself there were six singulairties. Then the universe exploded into existence, and the remnents of these systems were forged into concentrated ingots – Infintity Stones«.
– Taneleer Tivan, The Collector i ’Guardians of the Galaxy’

De seks sten blev skabt af ’The Cosmic Entities’, hvis medlemmer indbefatter Lady Death, ’Entropy’, ’Infinity’ og ’Eternity’. De fire entiteter har eksisteret siden universets fødsel, men nævnes kun ganske kort i ’Guardians of the Galaxy’. Det er alt sammen en smule langhåret, men det vigtigste er, at stenene sparker noget seriøst røv. Imidlertid er det kun de fem ud af seks sten, man har set og ved hvor befinder sig.

1. The Space Stone
Farve: Blå
Stenen blev introduceret i ’Captain America – The First Avenger’, indkapslet i den blå firkant, de kalder for ’The Tesseract’. Stenen er i stand til at åbne ormehuller, der gør dens bruger i stand til at rejse mellem verdener. Inden begivenhederne i ’Thor Ragnarok’ befandt stenen sig på ’Asgard’, men i traileren til ’Avengers: Infinity War’ ser vi en skræmt Loke overrække Tesseracten til nogen. Hvem mon det kan være?

Chris Evans i ‘Avengers: Infinity War’.

2. The Mind Stone
Farve: Gul
Vi ser først denne sten indkapslet i det scepter, som Loke bruger under invasionen af New York, der forresten ikke var mulig uden Tesseracten til at åbne portalen og give chitaurierne adgang til jorden. Stenen kan hjernevaske og kontrollerer folk mod deres vilje og befinder sig pt plantet solidt i panden på androiden Vision. Derfor kan Vision lide en krank skæbne i den kommende film.

3. The Reality Stone
Farve: Mørkerød
Med navnet ’The Aether’ var stenen det vigtigste våben for de såkaldte Dark Elfs, der blev introduceret i ’Thor – The Dark World’. Stenen er unik ved at være den eneste ud af de seks, som er i flydende form og er i stand til at forvride virkeligheden, såsom at dække hele universet i mørke a la i ’The Dark World’. Det fik Thor dog sat en stopper for, og stenen blev efterfølgende foræret til den excentriske samler Taneleer Tivan (Benicio del Toro), så han kunne passe på den. Det gætter vi på heller ikke bliver en succes.

4. The Power Stone
Farve: Lilla
Lilla betyder åbenbart ren råstyrke i Marvel-universet. Stenen blev brugt af Ronan The Accuser i den første Guardians of the Galaxy-film og mangedobler dens brugers fysiske styrke. Stenen kan manipulere nok energi til at tilintetgøre planeter og befinder sig på planeten Xander i Novakorpsets besiddelse.

5. The Time Stone
Farve: Grøn
Tidsstenen har befundet sig på Jorden siden oldtiden, hvor troldmanden Aggamotto indkapslede stenen i den artefakt, han narcissistisk benævnte ’Eye of Aggamotto’. Doctor Strange brugte stenen til at besejre Dormammu, herskeren af ’The Dark Dimension’. Stenen giver dens bruger kontrol over tid og er stadig på Jorden hos Doctor Strange.

6. The Soul Stone
Farve: Orange
Den sjette og sidste af stenene, har endnu ikke vist sig på det store lærred, og vi kender ikke dens præcise evner. Men ifølge tegneserieuniverset har stenen blandt andet magt til at absorbere sjæle. Fans spekulerede i, om den befandt sig bag Odins klap for øjet og ville blive afsløret i ’Thor – Ragnorak’. Det skete som bekendt ikke, og det lader til, at vi må vente til den 26. april, før denne hemmelighed bliver afsløret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af