Den danske thriller ’Den skyldige’ vandt publikumspris på Sundance – nu er traileren ude

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det rumler fra den danske filmundergrund, hvor et nyt kuld filmskabere efter alt at dømme er i færd med at tegne en ny æra i dansk film. Én af disse filmskabere er den danskuddannede svensker Gustav Möller, hvis spillefilmdebut ’Den skyldige’ sammen med Isabella Eklöfs ’Holiday’ blev udtaget til dette års Sundance-festival. Her vandt den publikumsprisen for internationale spillefilm.

Om lidt over tre måneder kommer Möllers lowbudget-thriller til de danske biografer, og nu er første trailer ude.

Den intense spændingsfilm skiller sig ud ved udelukkende at foregå på én location og udspille sig i realtid. Jakob Cedergren ses i hovedrollen som politibetjenten Asger Holm, som, til sin egen store utilfredshed, er blevet overflyttet til alarmcentralen. Her tager han imod og viderestiller 112-opkald fra desperate borgere.

Da en kvinde i telefonen en dag med kodesprog kommunikerer, at hun er blevet kidnappet, sætter Asger alt ind på at redde hende. Snart finder han ud af, at forbrydelsen er større end først antaget.

»Ideen kom fra et Youtube-klip, jeg faldt over, som var et ægte 112-opkald«, fortalte Gustav Möller, da vi mødte ham og medforfatter Emil Nygaard Albertsen under Sundance.

»Det startede en fascination af, hvor superspændende det var kun at lytte til et telefonopkald. Det i kombination med, hvor mange billeder det havde sat i gang i mig, synes jeg, var en superspændende præmis for at lave en film«.

’Den skyldige’ får premiere 14. juni. Se traileren herover.

Læs også: Dansk makkerpar debuterer med usædvanlig genrefilm på Sundance: »Vi vil få en krone til at ligne ti«

Læs også: En ny epoke er skudt ind i dansk film – men alt for få har opdaget det

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af