Kom ikke og sig til stortalentet Jeremy Saulnier, at hans Netflix-film ikke er en film

Kom ikke og sig til stortalentet Jeremy Saulnier, at hans Netflix-film ikke er en film
Jeremy Saulniers seneste film, 'Green Room'.

Jeremy Saulnier er et af amerikansk films største talenter med de brutalt medrivende ‘Blue Ruin’ og senest ‘Green Room’ på cv’et.

Hans næste film, ‘Hold the Dark’, er lavet for Netflix, der lige nu er centrum for et stor diskussion blandt filmbranchens spidser. Ikke blot ligger Netflix i en temmelig frontal krig med Cannes-festivalen – nærmest hver dag markerer en ny filmstjerne sig også med en markant holdning til streamingtjenestens opsigtsvækkende indtog på området for egenproducerede og solodistribuerede film. For nylig udtalte Steven Spielberg eksempelvis, at film, der udkommer direkte på streaming, ikke bør komme i betragtning til Oscar, men til tv-prisen Emmy.

»Når du binder dig til et tv-format, så er du en tv-film«, sagde han og sparkede endnu mere liv i diskussionen om, hvad der egentlig konstituerer en film.

Jeremy Saulnier følger selvfølgelig debatten og forstår stridspunkterne, men han sætter også en klar grænse i diskussionen af film, der som hans udkommer på Netflix.

»Med fremgangen for nye distributionsplatforme og release-strategier hører jeg meget snak frem og tilbage i branchemedierne om, hvad der udgør en film. Den debat bliver jeg gladelig ude af, så længe jeg kan blive ved med at fortælle historier for andres penge. Oscar vs. Emmy? Det er jeg ligeglad med«, sagde den 41-årige instruktør, før han satte stødet ind:

»Men hvis nogen prøver at fortælle mig, at mine beskedne film faktisk ikke er film, kan de stikke sig selv i hovedet flere gange og sætte ild til sig til«.

Apropos tv skulle Jeremy Saulnier i øvrigt have instrueret hele sæson 3 af ‘True Detective’, men han valgte at trække sig efter to afsnit efter uenigheder med serieskaber Nic Pizzolatto.

‘Hold the Dark’ kommer på Netflix i løbet af efteråret.

Læs også: Netflix vs. Cannes er titanernes kamp – men hvad betyder det for dig?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af