Kommende ’Mad Max’-film er i fare efter sagsanlæg

Kommende ’Mad Max’-film er i fare efter sagsanlæg
Tom Hardy i 'Mad Max: Fury Road'.

Det har længe været kendt, at produktionen af George Millers succesfulde tilbagevenden til ’Mad Max’-universet var yderst besværlig. Med seks måneders optagelser i Namibørkenen nåede de to ‘Mad Max: Fury Road’-hovedroller Charlize Theron og Tom Hardy eksempelvis at gå hinanden godt og grundigt på nerverne – en stridsøkse der dog for længst er blevet begravet.

En langt større strid finder imidlertid fortsat sted mellem Warner Bros. og George Millers produktionsselskab Kennedy Miller Mitchell. I slutningen af sidste år varslede sidstnævnte med at sagsøge distributøren, og nu kan The Sydney Morning Herald fortælle, at de har gjort alvor af truslen.

Søgsmålet, som bliver håndteret af New South Wales’ højesteret, anklager således Warner Bros. for at handle på »egenrådig, fornærmende eller forkastelig« vis.

Mere konkret er de to parter uenige om, hvor meget filmens nettoomkostninger har ligget på. Kennedy Miller Mitchell mener, at de har gjort sig fortjent til en aftalt bonus på syv millioner dollars for at holde sig under budgettet, der lå på 157 millioner dollars. Hollywood-selskabet mener derimod, at de oversteg det planlagte budget med 28 millioner dollars.

Disse budgetuenigheder kommer af en række ekstraoptagelser, som endte med at koste 31 millioner dollars. Ifølge Millers firma skulle det beløb ikke være blevet regnet med i filmens nettoomkostninger.

Derudover går anklagerne på, at Warner Bros. forbød optagelsen af bestemte scener, blandt andet flere i Immortan Joes fæstning. De skulle også have tvunget den australske instruktør til at skyde en helt ny slutning, ligesom de mange ekstraoptagelser, som forårsagede »omfattende ændringer og forsinkelser«, blev tvunget ned over hovedet på ham, efter at studiet havde set et rough cut af filmen.

Warner Bros. afviser alle anklagerne og siger blandt andet, at filmen allerede havde overskredet budget og tidsplan, da de trumfede ekstraoptagelserne igennem, hvorfor filmen slet ikke var blevet færdig i tide uden deres ændringer. De tilføjer desuden, at den alternative slutning var et forslag og ikke et krav.

Hvad betyder denne retssag så for ’Mad Max’-franchisen? George Miller har allerede skrevet to efterfølgere til ’Mad Max: Fury Road’, men en eventuel videre produktion af disse bliver sandsynligvis ikke sat i gang, før retssagen er ovre.

Og hvis der nogensinde kommer flere film i franchisen, bliver det nok ikke med George Miller i instruktørstolen. Den nu 73-årige australier har nemlig tidligere udtalt, at filmene er for krævende at lave.

Læs også: ’Mad Max’: De bedste Cannes-citater fra George Miller, Charlize Theron og Tom Hardy

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af