Oscar-vinders ventede thriller med Penélope Cruz og Javier Bardem åbner årets Cannes-festival

Oscar-vinders ventede thriller med Penélope Cruz og Javier Bardem åbner årets Cannes-festival
Penélope Cruz og Javier Bardem har tidligere spillet sammen i Woody Allens 'Vicky Cristina Barcelona'.

Om et par uger offentliggøres årets program til verdens vigtigste filmfestival i Cannes, som løber af stablen 8.-19. maj. Med danske øjne vil det være et chok, hvis Lars von Trier ikke vender tilbage til festivalen, hvor han sidst vakte røre med sine misforståede nazi-kommentarer under et pressemøde i 2011, men nu har vi fået første forsmag på programmet, og det er en anden af klodens absolut mest anerkendte instruktører, der tegner sig for tilføjelsen.

Iranske Asghar Farhadis psykologiske thriller ‘Everybody Knows’ åbner nemlig festivalen, en ære, som ellers for det meste tilfalder amerikanske eller franske film.

Filmen er en behørigt stjernebesat fortælling, da Penélope Cruz har hovedrollen som kvinden Laura, som med sin familie rejser fra Buenos Aires til sin spanske hjemby, hvor der skal være fest. Rejsen afbrydes imidlertid på en måde, der får familiens hemmeligheder til at rasle ud af skabet.

Den mandlige hovedrolle spilles af Javier Bardem, om end det endnu er usikkert, hvilken rolle han har i filmen. Men dermed er Spaniens to suverænt største skuespillere samlet, hvilket selvfølgelig er svært at modstå for Cannes-festivalen, der de seneste år har yndet at kombinere anerkendte instruktører med stjerneglans i deres valg af åbningsfilm.

Farhadi har vundet to Oscars, for ‘Nader & Simin’ og senest ‘The Salesman’, og sidstnævnte fik faktisk også sin verdenspremiere på Cannes-festivalen. Det samme gjorde instruktørens ‘Fortiden’, så der er i forvejen et tæt bånd mellem den iranske mester og det franske mekka for filmkunst.

Det fulde konkurrenceprogram til Cannes-festivalen 2018 offentliggøres på en endnu ukendt dato midt i april.

Læs også: Stort interview med Lars von Trier – om årtusindets film, hans gravsted og kommende ‘The House That Jack Built’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af