’Silicon Valley’ sæson 5: HBO’s techserie kan godt klare sig uden Erlich

’Silicon Valley’ sæson 5: HBO’s techserie kan godt klare sig uden Erlich
Kumail Nanjiani i femte sæson af 'Silicon Valley'.

Mens Mark Zuckerberg bliver grillet i den varme stol foran en høringskomité i det amerikanske senat, kæmper Richard Hendricks og de andre æggehoveder i ’Silicon Valley’ med at decentralisere internettet og give magten tilbage til forbrugeren. Timingen og Richards projekt kunne næsten ikke være bedre, nu hvor Cambridge Analytica, datasikkerhed og den slags er på alles læber.

Men ’Silicon Valley’ er selvfølgelig stadig en serie, man skal se, fordi den er sjov, og det er den heldigvis stadig, også selvom en af de mest lattergenererende karakterer, T.J. Miller der spillede Erlich, har måttet forlade serien på grund af uoverensstemmelser. I Erlichs fravær, forsøger den sære kinesiske Jian Yang, der har været fast inventar i Erlichs ’incubator’, at kræve retten til Erlichs hus og hans aktieandel i Pied Piper.

Imens har Richard endelig fået fuld kontrol over Pied Piper, men har lidt svært ved at finde sig til rette i CEO-rollen. Heldigvis har han stadig altid loyale Jared med sig. Jared spillet af Zach Woods har altid været min favorit i serien – med sin neurotiske hyperempati, selvnedsættelse og sensitivitet er han et godt modanker til resten af karakterernes lidt koldere fremtoning. Med sig har Richard selvfølgelig også de altid konkurrerende programmører Gilfoyle (Martin Starr) og Dinesh (Kumail Nanjiani), der denne gang blandt andet strides om en parkeringsplads.

Serien er stadig eminent i at sætte sjove scener op, og castets (som primært er erfarne stand-uppere) humoristiske talent og timing lader sig tydeligt mærke i hver en scene. Hvis man har bare en lille smule viden og/eller interesse i tech-miljøet, er det en serie, som kontinuerligt vil frembringe kluklatter – ikke bare for de humoristiske set-pieces, men også i satiren over tech/startup-miljøet. Det gælder for eksempel de konstante udvekslinger af arbejdskraft firmaerne imellem. Da Richard og en COO (Chief Operating Officer) fra et andet større firma indgår i forhandlinger om, at COO’en skal komme og arbejde for Pied Piper, fremstilles det som en utroskabsaffære med hemmelige beskeder og midnatsrendezvouser.

I de tre første afsnit, som jeg har set, er der lagt lidt i ovnen til, at Richard skal blive en hjerteløs CEO ligesom ærkefjenden Gavin Belson fra Google/Facebook-pendanten Hooli. Efter i så lang tid at have holdt Richard væk fra CEO-positionen ville det ikke være dårligt, hvis der skete noget helt andet. For ’Silicon Valley’ sæson 5 er mere af det samme og vil nok ikke vinde nye fans. Det er langt hen af vejen også godt nok, selvom man får fornemmelsen af, at serien har peaket.

Anmeldt på baggrund af de tre første afsnit.

Tv-serie. Hovedforfattere: John Altschuler, Mike Judge, Dave Krinsky. Medvirkende: Thomas Middleditch, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani, Amanda Crew, Zach Woods. Spilletid: afsnit á 30 min.. Premiere: Kan ses på HBO Nordic.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af