’Westworld’-skaberne bag genial prank med falsk spoiler-video for sæson 2

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Om lidt under to uger vender HBO’s megapopulære science fiction-serie ’Westworld’ endelig tilbage til streamingtjenesten, og for hver trailer stiger spændingen. I anledning af den kommende sæsonpremiere arrangerede seriens skabere Jonathan Nolan (bror til Christopher) og Lisa Joy i går en ’Ask Me Anything’-runde på det diskussionslystne Reddit, hvor brugere siden første første sæson har vendt og drejet hver en mere eller mindre sandsynlig plotteori.

Undervejs kom Nolan med en noget kontroversiel udmelding. Først konstaterede han, at selvom Reddit-brugernes konspirationer var sjove at følge med i, kunne de også potentielt spoile serien for andre:

»’Teorier’ kan faktisk være spoilers, og grænsen mellem de to ting er forvirrende«, skrev han i opslaget. »Det er noget, vi har tænkt over siden sidste sæson. ’Game of Thrones’-fans, for eksempel, stod sammen og beskyttede narrativets hemmeligheder, fordi de allerede kendte de hemmeligheder«.

Inspireret af dette annoncerede skaberne, at de, før premieren, ville uploade en video, der spoilede alle anden sæsons twists og hemmeligheder:

»På den måde kan medlemmerne af dette fællesskab, som vil have sæsonen afsløret for dem, se den på forhånd og derefter beskytte resten af fællesskabet og hjælpe med at skelne mellem, hvad der er ’teori’, og hvad der er spoiler«.

Nolan og Joy skulle blot bruge 1000 upvotes på Reddit, før de postede videoen, der naturligvis viste sig at være en kæmpemæssig spøg, som flere af seriens bærende skuespillere var med på.

I videoen ager Jeffrey Wright således fortæller, mens vi følger hans karakter Bernard, der omtåget, muligvis fordrukken, vågner op på strandbredden. Her ser han flere af Westworld-parkens værter blive koldblodigt henrettet af en gruppe Delos-ansatte.

Den alvorlige stemning skifter dog, da der klippes til Evan Rachel Woods Dolores, som performer et dybfølt og velklingende cover af Rick Astleys trolling-klassiker ’Never Gonna Give You Up’. Efter den lille performance dukker en lille, tekstbaseret hilsen frem fra Westworld-holdet, der »håber I vil nyde sæson 2«.

Videoen runder herefter af med en 20 minutters optagelse af en hund, der sidder foran et klaver og kigger undrende på kameraet. Se det hele videoen øverst i artiklen.

’Westworld’ sæson 2 får premiere på HBO Nordic 23. april.

Læs også: ’Westworld slipper billeder ud fra den kommende sæson 2 – med en creepy hvid fætter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af