James Francos nye film slagtes: »’Mad Max’-instruktør burde sagsøge for plagiat«

James Francos nye film slagtes: »’Mad Max’-instruktør burde sagsøge for plagiat«
James Franco og Suki Waterhouse i 'Future World'.

I sidste måned kom traileren til James Francos sci-fi-film ’Future World’, som han spiller med i og har instrueret sammen med Bruce Thierry Cheung. I weekenden havde filmen amerikansk premiere, men der var ikke arrangeret nogen pressevisninger inden da. Det var der en god grund til, for skal man tro de anmeldelser, der er kommet ud efterfølgende, er filmen elendig.

The Hollywood Reporters Frank Scheck starter således sin anmeldelse med ordene: »George Miller burde sagsøge for plagiat«, hvorefter han refererede til Tommy Wiseau, som Franco spillede i ’The Disaster Artist’:

»Franco har åbenbart besluttet sig for at kanalisere Wiseaus fuldstændige mangel på talent. En fattig, postapokalyptisk sci-fi-fortælling, der hverken fungerer som en hyldest til eller parodi over de åbenlyse inspirationskilder i ’Mad Max’-filmene. ’Future World’ viser sig at være lige så original som sin titel«, skrev han.

»De endeløse forfølgelser og kampsekvenser bliver hurtigt lige så monotone som Toydrums elektroniske baggrundsmusik, der lyder, som om det blev komponeret på stoffer«.

Scheck kritiserer desuden de fleste skuespillere, »der ser ud, som om de har været med til for mange George Miller film-retrospektiver«. Han roser dog Snoop Dogg for at give »filmens mest underholdende præstation, men så igen. Konkurrencen var minimal«.

The New York Times var også på pletten efter ’Future World’s premiere. Anmelderen Glenn Kenny kritiserede ligeledes filmen for at være en dårlig ’Mad Max’-kopi, ligesom han hængte manuskriptet godt og grundigt til tørre:

»Manuskriptet foregives at være skrevet af hr. Cheung, Jeremy Craig Cheung og Jay Davis, men som plotbeskrivelsen indikerer, er der en god chance for, at de tre skiftedes til at kopiere den fra en femte klasse-elevs kladdehæfte«, skrev han.

»Det her er en film, hvori en karakter siger: »Jeg ville ønske, jeg kunne se et træ«, mens træer faktisk er synlige i billedet. Ja, de er ude af fokus, men helt ærligt. Det mest bemærkelsesværdige er, at det krævede to instruktører at skabe et værk så bombastisk og udueligt«.

Med mindre ’Future World’ bliver en monstersucces ved billetlugerne, synes en dansk biografpremiere højst usandsynlig.

Læs også: Seth Rogen om James Franco-anklager: »Mit perspektiv er det mindst relevante«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af