Kommende HBO-dokumentarserie vil kaste nyt lys over ’Serial’-mordsagen

Kommende HBO-dokumentarserie vil kaste nyt lys over ’Serial’-mordsagen
Adnan Syed.

I januar 1999 forsvandt highschool-eleven Hae Min Lee pludseligt, og fire uge efter blev hendes lig fundet. Et år senere blev hendes ekskæreste, Adnan Syed, erklæret skyldig for mordet og idømt livstid plus 30 år.

Men i en af nyere tids største true crime-succeser genoptog journalisten Sarah Koenig i 2014 mordsagen med podcastserien ’Serial’, hvori der blev sået tvivl om Syeds skyld og påpeget mangler i retsforløbet. Dette har ført til, at Maryland Court of Special Appeals i marts annoncerede sagens genåbning.

Nu bliver sagen også genoptaget i serieformatet. Den Oscar-nominerede instruktør Amy Berg står nemlig bag HBO-dokumentarserien ’The Case Against Adnan Syed’, som, ifølge pressemeddelsen, vil inkludere »nye opdagelser og banebrydende afsløringer«, der kan udfordre statens sag.

Berg, som tidligere blandt andre har instrueret ’Janis’ og ’Deliver Us from Evil’, har været i gang med den nye dokumentarserie siden 2015. Over fire timer vil serien både genfortælle historien om Hae Min Lee og Adnan Syeds spirende forhold, mordet på Lee og den efterfølgende retssag. Både Syed, hans familie og hans advokater medvirker.

En premieredato er endnu ikke fastlagt.

Læs også: Netflix’ nye true crime-satsning hedder ’Evil Genius’ – se traileren

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af