Roman Polanski føler sig »angrebet bagfra« af Oscar-akademiets udvisning – hans voldtægtsoffer reagerer

Roman Polanski føler sig »angrebet bagfra« af Oscar-akademiets udvisning – hans voldtægtsoffer reagerer
Roman Polanski i 2017. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

I sidste uge kunne Oscar-akademiet pludselig fortælle, at de havde valgt at annullere instruktør Roman Polanskis medlemsskab. Det skete sammen med en udvisning af Bill Cosby, som netop var blevet dømt skyldig i tre tilfælde af seksuelle overgreb på Andrea Constand.

Grunden til bandlysningen af Polanski går som bekendt helt tilbage til 1977, hvor han blev anklaget for at have voldtaget den dengang 13-årige Samantha Geimer. I mellemtiden nåede han imidlertid at blive nomineret for en Oscar to gange, hvoraf han i 2003 vandt en statuette for ’Pianisten’. Akademiet har altså ændret holdning radikalt efter #MeToo-bevægelsens nyfundne fokus på sagen.

»Vi planlægger at bede Akademiet om at følge sine egne regler, hvilket er at give Roman 10 dages varsel, så han kan præsentere sin side af sagen«, udtaler Polanskis advokat Harland Braun nu til The Wrap.

»Vi var forberedte, men blev angrebet bagfra af deres brud på egne standarder. Hvad bedømte de 56 medlemmer ud fra?

Samantha Geimer har også reageret på udvisningen, og hun er faktisk mindst lige så kritisk over for Akademiets beslutning:

»Det er en grim og afskyelig handling, som kun skal pleje facaden«, udtaler hun i et interview med Vanity Fair.

»Den gør ikke noget for at ændre på den sexistiske kultur i Hollywood i dag, og det beviser bare, at de vil ofre sine egne for at overleve. Jeg siger til Roman, Gud fri mig vel for noget vrøvl. Akademiet har ingen sandfærdig værdighed, det handler alt sammen om pr«.

»De kunne i det mindste have udvist ham for sig selv, men at sætte ham sammen med Cosby – sikke en flok røvhuller«, afsluttede hun.

Læs også: Polanskis voldtægtsoffer: »Folk bliver vrede, når jeg fortæller dem, at jeg er okay«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af