’Sesame Street’ sagsøger Melissa McCarthy-film for »uoprettelig skade« – får svar fra en dukke-advokat

’Sesame Street’ sagsøger Melissa McCarthy-film for »uoprettelig skade« – får svar fra en dukke-advokat
Melissa McCarthy spiller hovedrollen i 'The Happytime Murders'.

I sidste uge kunne første trailer til ’The Happytime Murders’ med Melissa McCarthy, Elizabeth Banks og Maya Rudolph byde på de velkendte muppet-dukker i meget uvante rammer. Filmen giver nemlig sit bud på, hvordan dukkerne agerer, når børn ikke kigger på, og det går ikke stille for sig. Den yderst beskidte trailer byder således på prostituerede dukker, narkotika i spandevis og en voldsomt ejakulerende dukke-direktør.

Det har nu fået Sesame Workshop, som ejer rettighederne til ’Sesame Street’-franchisen, til at sagsøge produktionsselskabet bag den nye film. Søgsmålet anklager ’The Happytime Murders’ for at forårsage »uoprettelig skade« på børneuniverset.

Sesame Workshop argumenterer for, at de over de sidste 50 år har skabt et »ry for opbyggelige undervisningsprogrammer«, mens den nye filmtrailer viser »eksplicitte, profane, narkotika-indtagende, misogyne, voldelige, kopulerende og endda ejakulerende dukker«, som har »svækket og tilsmudset Sesames elskede ’Sesame Street’-børne-tv-serie«.

Søgsmålet går desuden på, at ’The Happytime Murders’ refererer til ’Sesame Street’ i sin markedsføring med taglinen »No Sesame, All Street«. Desuden har instruktør Brian Henson, som er søn af ’Sesame Street’-dukkeføreren Jim Henson, udover den nye film tidligere stået bag flere Muppets-film, som også nævnes i traileren.

Selskabet bag ’The Happytime Murders’ har efterfølgende udsendt en officielt udtalelse fra deres repræsentant, dukke-advokaten Fred.

»STX elskede idéen om at samarbejde tæt med Brian Henson og The Jim Henson Company for at fortælle den ufortalte fortælling om Henson-dukkernes liv, når de ikke optræder foran børn«, udtale Fred.

»’Happytime Murders’ er et lykkeligt resultat af det samarbejde, og vi er utroligt tilfredse med den tidlige reaktion på filmen, og hvor godt traileren er blevet modtaget af dens tilsigtede målgruppe. Vi er skuffede over, at ’Sesame Street’ ikke tager del i morskaben, men vi er sikre på vores juridiske position. Vi ser frem til at introducere et voksent publikum til vores bramfrie karakterer til sommer«.

Hvis ’The Happytime Murderers’ virkelig har deres juridiske på det rene, virker det som den bedst tænkelige pr-plan.

Læs også: ’The Happytime Murders’ er en voldsomt beskidt Muppet-film – se traileren

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af