Det skal du streame i juni: Netflix-true crime, skandinavisk krimi og historisk LGBTQ-serie

Få det hurtige overblik over de mest spændende tilføjelser til de danske streamingtjenester i den kommende måned.
Det skal du streame i juni: Netflix-true crime, skandinavisk krimi og historisk LGBTQ-serie
'Glow' vender tilbage til Netflix med sin anden sæson.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Rig 45’

Viaplay ser bestemt ikke ud til at trappe ned på sine originalserier, der blandt andre tæller det kommende ’Den som dræber’-reboot. Nyeste skud på stammen er den engelsk-nordiske koproduktion ’Rig 45’, som har irske Catherine Walker (’Versailles’) i hovedrollen. Derudover medvirker de skandinaviske sværvægtere Søren Malling, Jakob Oftebro og David Dencik.

Walker spiller Benthos Oil-tilsynskvinden Andrea, der sendes til boreplatformen Rig 45 for at undersøge en dødsulykke. Besætningen er ikke ligefrem medgørlig, og hun finder langsomt ud af, at der i virkeligheden var tale om et mord. Samtidig rammes Rig 45 af en orkan, som kortslutter al kommunikation til fastlandet og gør det umuligt at slippe væk.

Premiere 8. juni på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Pose’

Den eftertragtede showrunner Ryan Murphy, der står bag prisvindende titler som ’American Crime Story: The People v. O. J. Simpson’, ’American Horror Story’ og ’Glee’, skrev tidligere i år under på en kontrakt med Netflix, men inden han starter til juli, har HBO Nordic premiere på hans nyeste serie.

’Pose’ har allerede fået positiv omtale ved at have slået rekorden for flest transkønnede skuespillere i hovedcastet. Serien foregår i 80’ernes New York og behandler alle samfundslag. Et særligt fokus bliver lagt på den farverige undergrundsklubscene, som var et frirum for drags og LGBTQ-personer.

Premiere 4. juni på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’The Staircase’

Netflix’ næste true crime-satsning hedder ’The Staircase’. Serien undersøger en bizar mordsag fra 2001, hvor forfatter og familiefar Michael Peterson, på baggrund af relativt tynde beviser, blev dømt for at slå sin kone ihjel. Ifølge dommen skulle han efterfølgende have fået det til at ligne, at hun var faldet ned ad trappen i deres hjem. I 2011 kom det frem, at et vidne havde løjet i retten, hvorfor sagen måtte genåbnes.

Franskmanden Jean-Xavier Lestrade har løbende fulgt Petersons retssforløb i dokumentarserien, der blev sendt første gang i 2004 og er blevet et hit på Youtube, men siden har vokset sig længere. I 2012 lavede Lestrade en opfølgende film, og nu genudgiver Netflix hele molevitten som en samlet serie, der indeholder tre spritnye afsnit.

Premiere 8. juni på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Succession’

’The Big Short’-instruktør Adam McKay er blevet hentet ind til at instruere pilotafsnittet til den nye serie fra manden bag ’Peep Show’, ’In the Loop’ og ’Four Lions’.

’Succession’ omhandler en velhavende familie, der ejer et globalt mediekonglomerat. Det har længe været planlagt, at sønnike Kendall (Jeremy Strong) skulle overtage firmaet fra farmand Logan (Brian Cox), men da patriarken i sidste øjeblik aflyser sin pension, igangsætter det de helt store familieintriger.

Premiere 4. juni på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Glow’ sæson 2

I slutningen af måneden vender den anmelderroste kvindewrestlingserie tilbage til Netflix, som fortsat har Alison Brie, Betty Gilpin og Marc Maron i bærende roller.

Mens første sæson fokuserede på den nystartede wrestlingorganisations første spæde skridt og Ruth og Debbies interne splid, skydes det famøse tv-show ’Gorgeous Ladies of Wrestling’ endelig i gang i ’Glow’s anden sæson, som desuden vil omhandle en #MeToo-klingende sexchikane-oplevelse.

Premiere 29. juni på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Goliath’ sæson 2

Billy Bob Thornton vandt sidste år en Golden Globe for sin hovedrolle i ’Goliath’, hvis anden sæson nu får premiere på Amazons egen streamingtjeneste. Serien er skabt af ’Big Little Lies’-showrunneren David E. Kelley og hans mangeårige samarbejdspartner Jonathan Shapiro, og i sæson 2 tilslutter ’Dexter’-forfatter Clyde Phillips sig.

’Goliath’ følger den skrinlagte advokat Billy McBride, der forsøger at få hævn over sin tidligere arbejdsgiver i et retssystem, der oftest favoriserer de rige og magtfulde aktører.

Premiere 15. juni på Amazon Prime.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Sweetbitter’

Stephanie Danler debuterer som manuskriptforfatter og showrunner med ungdomsserien ’Sweetbitter’, der har Ella Purnell i hovedrollen. Hun spiller den 22-årige New York-tilflytter Tess, der får job på en velrenommeret restaurant. Bag den fine facade er det bestemt ikke mådeholdet, der regerer. Gennem utallige coke-, østers- og vinsmagninger finder hun både nye venner og fjender. Serien er produceret af Brad Pitts selskab Plan B.

Premiere 16. juni på C More.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Luke Cage’ sæson 2

Netflix-serien om Harlems egen Marvel-superhelt blev ganske velmodtaget, da den kom ud i 2016, hvorfor 13 nye afsnit straks blev bestilt af streamingtjenesten. I denne måned bliver det tid til et gensyn med Mike Colter som den superstærke og skudsikre Luke Cage.

Simone Missick og Rosario Dawsen, Alfre Woodard og Theo Rossi vender tilbage til anden sæson. Nye ansigter tæller blandt andre afdøde Reg E. Cathey, kendt som Freddy i ’House of Cards’, der her kan ses i sin sidste rolle som James Lucas, Luke Cages far. Derudover spiller Mustafa Shakir karakten John McIver, som meget vel kan være sæsonens antagonist.

Premiere 22. juni på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Preacher’ sæson 3

I slutningen af måneden kommer tredje sæson af det syrede, voldsudgydende kærlighedsbarn af forældretrioen Sam Catlin, Evan Goldberg og Seth Rogen. ’Preacher’ er baseret på tegneserien af samme navn og omhandler den hårdkogte præst, spillet af Dominic Cooper, som får overnaturlige kræfter og drager på en rejse med sin kæreste og en vampyr for at finde Gud.

Premiere 25. juni på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’The Affair’ sæson 4

Efter to stærke sæsoner dykkede tredje akt af Showtimes utroskabsserie gevaldigt i kvalitet. Efter et par års ventetid forsøger skaberne Hagai Levi og Sarah Treem at vende skuden, når Noah, Alison, Cole og Helen forsætter deres intriger, idet eksparrenes veje fortsat krydses. Til gengæld synes Noahs udskældte euro-flirt ikke at figurere i fjerde sæsons fortælling.

Premiere 18. juni på HBO Nordic.

Læs også: Det skal du se i biografen i juni: Pilou Asbæk-thriller, hypet indie-gyser og ventede Sundance-hits

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af