’The Shining’ vender tilbage i ny fortsættelse med Ewan McGregor i hovedrollen

’The Shining’ vender tilbage i ny fortsættelse med Ewan McGregor i hovedrollen
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

I 1977 forfattede Stephen King et lille mareridt af en hotel-horrorhistorie med titlen ’The Shining’. Bogen blev som bekendt udødeliggjort i filmformat med Stanley Kubricks mesterværk af samme navn fra ’80, der har affødt ikoniske scener med hovedrolleindehaver Jack Nicholson, der gik direkte over i filmhistorien (»Heeeere’s Johnny!«).

I 2013 greb King pennen igen og skrev en fortsættelse til ’The Shining’ med titlen ’Doctor Sleep’. Denne gang omhandler filmen Nicholsons søn Danny Torrance (jep, ham den lille dreng, der cruisede hotellets forladte gange på sin cykel), der nu er blevet en granvoksen mand, der kan takke sin traumatiske barndom for nu at kæmpe med både alkohol og aggressioner. Bedst som han prøver at lægge flasken på hylden, vender hans gode, gamle ’shining’-evner tilbage.

Nu bliver også denne King-fortælling filmatiseret, og det er netop blevet bekræftet, at rollen som Danny Torrance vil blive indtaget af skotske Ewan McGregor, som vi senest kunne nyde godt af i tredje sæson af ’Fargo’. Om det er alkoholen, der har givet den lille Danny skotsk accent, vil tiden vise.

Instruktørrollen indtages denne gang af amerikanske Mike Flanagan, der bedst af alt er kendt for horrorfilm som ’Oculus’, ’Hush’, ’Gerald’s Game’ og snart også Netflix-serien ’The Haunting of Hill House’, der får premiere senere på året.

Foruden fortsættelsen til ’The Shining’ går der også rygter om, at en prequel til historien også er undervejs. Denne skulle tage hånd om historien om Jack Torrance (Jack Nicholsons karakter), inden han og familien tjekker ind på The Overlook Hotel. Warner Brothers har efter sigende været på udkig efter forfattere til at udvikle konceptet for idéen, men intet omkring dette er endnu blevet bekræftet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af