Afdøde Carrie Fisher og Mark Hamill vender tilbage i ‘Star Wars: Episode IX’

Afdøde Carrie Fisher og Mark Hamill vender tilbage i ‘Star Wars: Episode IX’
Carrie Fisher i 'Star Wars: The Last Jedi'.

Et af de helt store spørgsmål forud for finale-episoden i den nye ‘Star Wars’-trilogi har været, hvordan instruktør J.J. Abrams vil afslutte Prinsesse Leia’s historie efter den elskede skuespiller Carrie Fishers død i 2016.

Den legendariske karakter skulle eftersigende have spillet en altafgørende rolle i ‘Star Wars: Episode IX’, men Disney har flere gange udtalt, at skuespilleren ikke vil vende tilbage i den afsluttende film – selvom broren Todd Fisher ellers bekræftede sin søsters medvirken for over et år siden.

Nu er den officielle rolleliste til ‘Episode IX’ blevet offentliggjort, og her figurerer både Carrie Fisher og Mark Hamill, der ellers offentligt har kritiseret Rian Johnsons ‘The Last Jedi’ op til flere gange og i øvrigt stillede træskoene i slutningen af selv samme.

J.J. Abrams har valgt at benytte ikke-offentliggjorte optagelser med Carrie Fisher fra ‘The Force Awakens’ for at bringe Prinsesse Leia til live og give den ikoniske karakter og skuespiller et værdigt farvel.

»Vi elskede Carrie Fisher desperat. Det var umuligt for os at finde en tilfredsstillende afslutning på Skywalker-sagaen uden hende. Vi havde aldrig i sinde at recaste rollen eller at bruge en CGI-karakter. Med støtte og velsignelse fra hendes datter, Billie, har vi fundet en måde at ære Carrie’s arv og rolle som Leia i ‘Episode IX’ ved at benytte usete optagelser, som vi optog sammen i ‘Episode VII’«, udtaler J.J. Abrams i en officiel pressemeddelelse.

Hvad der har fået den bramfri Mark Hamill til at vende tilbage til franchisen, melder historien ikke noget om, men mon ikke ‘Star Wars’-stjernen ønsker at følge rollen som Luke Skywalker til dørs, selvom han ikke var fan af ‘The Last Jedi’. Det er ikke utænkeligt, at karakteren vender tilbage som en vejledende ånd ligesom Yoda og Obi-Wan før ham.

‘Star Wars: Episode IX’ begynder optagelserne i næste uge, og foruden Fisher og Hamill vender resten af den nye trilogis cast tilbage, samt Billy Dee Williams, der gentager sin rolle som smugleren Lando Calrissian. Desuden slutter Keri Russell (‘The Americans’), Naomi Ackie (‘Lady Macbeth’) og Richard E. Grant (‘Gosford Park’) til rollelisten i endnu ikke offentliggjorte roller.

‘Star Wars: Episode IX’ får premiere til december 2019.

Læs også: Det bedste og det værste i Rian Johnsons ‘Star Wars: The Last Jedi’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af